середа, 17 жовтня 2012 р.

Перше засідання: «Яка виборча система потрібна Україні?»

Пропоную обговорити: «Яка виборча система потрібна Україні?» 
Повернутися на сайт 

35 коментарів:

  1. Безумовно, не існує ідеальної виборчої системи ‒ усі вони мають недоліки. Проблема в тому що обіцянки нам дають, але ніхто нічого не виконує.Але якшо в Україні буде змішана виборча система, то ми побачимо реальні дії та обіцянки які покращать наше життя.

    ВідповістиВидалити
  2. Я думаю,що найкращою є мажоритарна виборча система.Тому,що вона дозволяє потрапити в парламент дрібним партіям і самовисуванцям,популярним в тому чи іншому місці.А також кандидат повинен представити не тільки декларативні обіцянки,а й реальні заслуги перед суспільством.

    ВідповістиВидалити
  3. Не існує доброї чи поганої виборчої системи. Все в наших руках!
    Якщо держава зробить нам подарунок у вигляді виборів до Верховної Ради за змішаною виборчою системою, то ми будемо мати змогу побачити не тільки гарні картинки та обіцянки «розкручених» людей, але й відчути на собі реальні дії, які покращують наше життя. Обраними зможуть бути не тільки ті, хто «має довіру суспільства», а й ті, хто є дійсно представниками народу – «народними» депутатами, за ким спостерігаються реальні дії.
    Дуже б не хотілось, щоб в нашому регіоні, та й в цілому в нашій державі, йшла мова про те, що такі люди, як «Х» - завжди куплять собі місце у парламенті. А для того, щоб таке не чути, потрібно голосувати за тих, хто піклується про людей не хизуючись перед виборами, а постійно працюючи на благо рідного краю. Щоб мати гідне життя, ми маємо обирати гідних людей, тому що жити в цьому суспільстві доведеться нашим дітям і тільки від нас залежить який спадок ми їм залишимо. Як колись сказав Джеймс Фріман Кларк, «Політик думає про наступні вибори, державний діяч – про наступне покоління». І дай нам Бог мудрості відрізнити цих двох.

    ВідповістиВидалити
  4. я вважаю що будь-яка система буде підходити Україні,якщо кожний громадянин буде брати активну участь у політичному житті і відчувати відповідальність за свій вибір.

    ВідповістиВидалити
  5. Шановні пані та панове,єдина система яка б могла б підійти для України називається добрим старим "Комунізмом".Коли вся влада зусереджена в одних руках,коли немає "просунутих" кимось людей.
    Один правитель це запорука стабільності.Найкращий приклад це сусідня Білорусія.Думаю далі продовжувати розмову немає сенсу.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А Діма у нас схильний до авторитаризму. А як же засади демократії, толерантності, терпимості? Зосередження всієї повноти влади в руках однієї особи - це найкоротший шлях до диктатури, оскільки "смак" влади часто-густо затьмарює розум. Тобто існує велика ймовірність породити таким чином тирана. Ти про це подумав?

      Видалити
    2. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

      Видалити
    3. Олександр Анатолійович,ви прекрасно розумієте,що американці придумали демократію виключно для себе,і працювати вона буде тільки на них.Моя думка полягає в тому,щьо для кожного народу потрібен свій підхід,а так як ми є слов*янами,нам потрібен один правитель,який буде тримати все і всіх в одних міцних руках.

      Толерантність,терпимість??
      Двадцять років терпіли,чекали,і??

      Ну і повернемося до вже наведеного мною прикладу про Білорусію.Так демократія там є!Але правильна як до чиновників,так і до народу.Як "Батька" сказав так і буде!
      Ось така демократія мені імпонує.

      Про тирана.
      Так інша за характером людина просто незможе керувати державою.Потрібна така людина,яку б і боялись і поважали всі!Незалежно від статусу.

      Видалити
    4. Важко з тобою не погодитися, але...Давно вже відійшли в минуле часи, коли можна було "гнути" народ задля "світлого майбутнього". Жорсткий режим має свої + і -. До плюсів я б відніс можливість в стислі строки згуртуватися задля реалізації намічених планів, але такий режим схожий на спортсмена-спрінтера, якому доведеться бігти 5 км. Він просто для цього не готовий. Тому такий режим, апостеріорі, приречений!

      Видалити
    5. Згоден.
      Але незабуваємо те, щьо в нас є те чього нема в інших,а саме досвід.Досвід того щьо можна робити,а чього неварто.

      Видалити
    6. 100%. І вибір нашого майбутнього в значній мірі буде залежати від громадянської позиції таких як ВИ!

      Видалити
    7. Єдина проблема.

      http://www.google.com.ua/imgres?imgurl=http://content.foto.mail.ru/mail/1267roy/_blogs/i-299.jpg&imgrefurl=http://blogs.mail.ru/mail/1267roy/2F606326128B8BF0.html&h=397&w=600&sz=53&tbnid=CH0zmqAWw_RZBM:&tbnh=81&tbnw=122&zoom=1&usg=__R4uHXhxuSXSkQGXEX6xN9pgNBy8=&docid=tYgALgGcZUDQeM&itg=1&hl=ru&sa=X&ei=kX-FUN-fNK6M4gT81IDABg&ved=0CDEQ9QEwAg&dur=1000

      Видалити
  6. На мою думку утворена на початку 90-х років мажоритарна виборча ситема спрацювала на розкол суспільства - на Західну та Східну частину, розквітли корупція і кумівство, в списки депутатів потрапляли ті, яких незнає народ, але які мають повні кармани доларів, або є родичами якогось лідера.
    Щоб зменшити корупцію, потрібно дати людям можливість самим обирати кандидата. Щоб не пропадали голоси того лідерав якого не вистачає фінансів і якщо в нього вірить народ. Тільки таким чином обєднається Україна та стане могутнью державою.

    ВідповістиВидалити
  7. На мою думку найкраща мажоритарна система.
    Мажоритарна система — система визначення результатів виборів, завдяки якій депутатські мандати (один або кілька) отримують тільки ті кандидати, які отримали встановлену законом більшість голосів, а усі інші кандидати вважаються не обраними. Обраним вважається депутат, який отримав найбільшу кількість голосів виборців, що взяли участь у голосуванні, а у випадку рівності голосів питання вирішується шляхом жеребкування.

    ВідповістиВидалити
  8. Віталій,я з тобою не погоджуюсь ,тому що
    сутність мажоритарної системи полягає в тому, що депутатські місця в кожному окрузі дістаються кандидатові, який зібрав встановлену більшість голосів, а інші кандидати, як і політичні сили, які не набрали потрібної кількості голосів, залишаються непрезентованими в органах влади. Перевага її полягає в тому, 1.наявністьвність постійного зв'язку між кандидатом і виборцями округу;2. виборці голосують за конкретну людину, яку можуть оцінити;3. потенційний демократизм, оскільки переможця підтримує більшість виборців;4.простота у підрахунку голосів;5.до парламенту потрапляють лише великі політичні партії, що, своєю чергою, сприяє стабільності парламентських коаліцій і урядів;6.наявність у кандидата значної свободи у діях, оскільки він завдячує своїм обранням виборцям округу, а не партійному керівництву;7.можливість контролю за діяльністю депутата, персональна його відповідальність перед виборцями.Отже народ сам може обрати кандидата.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Друзі, я бачу стає "гаряче". Але, на мою субєктивну думку, аргументи в Ані більш вагомі! Поважаю!!! Віталік, ретируйся або ж контратакуй...

      Видалити
    2. Анна, я з тобою не згодний, тому що кандидати які набрали більшість голосів( не факт що вони їх чесно набрали)представленні в органах влади, а ті що, на мою думку, зробили щось корисне на користи країни, то їх не внесли в списки кандидатів.

      Видалити
  9. Мажоритарна, пропорційна, змішана; Пропорційна, змішана, мажоритарна. Це все маятник. Досвід показує, що жодна з наведених вище виборчих систем не є досконалою. Тому я вважаю, що доцільними були б РОЗРОБКА та ЗАПРОВАДЖЕННЯ зовсім інших виборчих систем, які поєднали б в собі переваги мажоритарної,пропорційної та змішаної систем. Така система була б найбільш оптимальною для України. Нова виборча система-нові можливості, нове життя. Я-ЗА НОВІ ІДЕЇ.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Віка, ти все чотко і ясно обгрунтувала, але чи зможе взаємодіяти мажоритарна, прапорційна і змішана разом, тут стоїть великий знак ???

      Видалити
    2. Підтримую Саша! Тим паче якщо брати позитив від мажоритарної, пропорційної та змішаної, вийде якась суперзмішана...

      Видалити
    3. Я ЛИШЕ ЗАПРОПОНУВАЛА СВОЮ ТОЧКУ ЗОРУ.Я не політолог, але переконана, якщо створити нову виборчу систему (для ПРИКЛАДУ я навела мажоритарну та пропорційну), то в результаті ми отримаємо модернізовану(справедливу) виборчу систему, систему, яка виведе нашу країну на новий рівень розвитку. Майбутнє потребу нового.

      Видалити
  10. Віталя, я з тобою згодний, що людям потрібно дати можливість самим обирати кандидата, але розумієш люди голосують за одну людину, та що хоче зробити могутню сильну країну і не продавать землі за кордон, як роблять інші, а виходить, як завжди, в кого більше фінансів, тей підкуплює інших, щоб вони голусували за нього і таким чином, ця людина набирає більше голосів і приходить до влади і начинається розруха в країні, інколи доходить і до кризи і в цьому виноваті ті жителі України, які підкупились за гроші, які думають, тим що вони віддадуть голос за іншого кандидата, який дав їм взятку, що вони стануть, жити краще, та ніколи такого не було і не буде, нада голосувать за таку людину, яка тебе не підкупить ні словами, ні грошима, яка здерже своє слово. Я вважаю що ті кандидати, які підкуплюють людей, вони чинять не правильно, тому що вони хочуть нажитись на своїй же нації, на свої країні де вони виросли, вони повинні збагачувать її, цінувать, дбати, думать про свою країну, а не про те як на ній нажитись і розрушити її цінність, мову, бо воно все йде до цього. Якщо буде правильно вибраний (людьми)кандидат, то тільки тоді, наша дердава Україна стане могутньою державою.

    ВідповістиВидалити
  11. На мою думку кращою для України була б мажоритарна система. Тому що вона допомагає створити ефективну про урядову більшість у парламенті;голосування відбувається в один тур, а, отже, не потребує додаткових витрат для проведення другого туру виборів;зв'язок виборців та обраного ними депутата існує постійно і виборці мають свого постійного представника у парламенті, який знатиме (найактивніші члени територіальної громади про це завжди дбають) про проблеми свого округу; демократизм - оскільки вона враховує інтереси реальної більшості виборців - саме тієї частини суспільства, якій небайдуже майбутнє держави і які прийшли на виборчі дільниці проголосувати;виборці та їх представники знаходяться у постійному контакті, населення знає, до кого безпосередньо варто звертатися для представлення інтересів громади.

    ВідповістиВидалити
  12. Олександр, якась нова, більш притаманна цим якостям

    ВідповістиВидалити
  13. В сучасному світі використовується приблизно 350 варіантів виборчих систем, але так і не було знайдено найдосконалішу та найефективнішу, яку можна було б застосувати в будь-якій державі.
    Більшість європейських країн зупиняють свій вибір на змішаній системі.
    Але незважаючи на це, я вважаю що для нашої країни більш підходить Мажоритарна система. Тому що вона враховує інтереси більшості виборців, кандидат краще знає нагальні проблеми свого регіону, представляє його інтереси.
    За цими двома факторами я обираю мажоритарну систему.(том 1=)

    ВідповістиВидалити
  14. Віталій і Саша,ваша хибна думка що до вибору та дії різних виборчих систем ставить під сумнів майбутне нашої держави.Тому що не система формує суспільство ,а суспільство формує систему.Якщо моральний розвиток нашого суспільства буде відповідать таким критеріям як:чесність,справедливість та відповідальність,то ніякі гроші не зможуть похитнути нашу вірність перед БАТЬКІВЩИНОЮ!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. "чесність,справедливість та відповідальність" як ти кажеш,вона за пьять хвилин неробиться.Для цього всього потрібно мінімум 3 покоління.А для самого почятку,потрібно всьоголиш декілька хороших репресій.
      1.За хабарі.
      2.За обнам закону.
      3.За перевищєння службового становищя.

      Я думаю це найголовніші проблеми які нас зараз тягнуть до низу.

      Видалити
    2. Діма погоджуюсь з тобою 100%

      Видалити
    3. Спасіба Сань.

      Хоть ти тут розумієш,що добро повинно бути з великими кулаками.

      Видалити
    4. я підтримую твою точку зору

      Видалити
  15. Висловлюю Вам вдячність, дорогі старшокласники, за Вашу активну життєву і громадську позицію!!!

    ВідповістиВидалити