понеділок, 31 березня 2014 р.

ВЕЛЬМИШАНОВНІ СТАРШОКЛАСНИКИ!!!

Сьогодні ми розпочинаємо десяте засідання нашого з Вами
он-лайн-клубу "НОМО РОLITIKA".
Тематика нинішнього диспуту є надто актуальною для сучасного суспільно-політичного життя України.
Запрошую вас долучитися до обговорення на тему:
"Корупція - найбільше зло сьогодення. Ймовірні методи боротьби з корупцією і хабарництвом очима сучасної молоді"
Що думає наша сьогоднішня молодь - мудра, виважена, креативна юнь нашої держави?

19 коментарів:

  1. Я вважаю, що подолати корупцію можна, але не досить швидко, тому що з часом вона стала настільки закоренілою, що потребує ряд дій, які не можливо зробити швидко.В першу чергу потрібно змінити представників влади й суду. Змінити систему оподаткування, ввести гідну оплату праці. Запровадити жорсткі закони про корупцію (позбавлення волі напрклад). А найголовніше те, що люди мають змінити свою свідомість, переконання, погляди на життя.

    ВідповістиВидалити
  2. Для просування України вперед у своєму розвитку їй заважає одне - Корупція. Завдяки колишній владі,це явище набуло глобального характеру та ганебного становища в країні! Інші країни(Сінгапур, Гонконг, Португалія, Швеція) мають великий досвід боротьби з корупцією на відміну від України. Але не зважаючи на це, я вважаю, що ми також зможемо подолати її! Насамперед потрібно зробити так,щоб справа корупції була не вигідною, необхідно встановити жорсткий контроль та підвищити міри покарання. Головна причина хабарництва,полягає у прагненню людей за певні кошти отримати більші привілеї ніж звичайні люди. Саме такі люди є причиною корупції. Для подолання цього фактору необхідно етично виховувати людей та привчати їх до честності.
    Звичайно, ми можемо чекати дій від влади, інших людей, але кожному з нас необхідно почати з себе.Якщо серйозно братися за боротьбу з корупцією, то не зважаючи ні на що, її можна подолати!

    ВідповістиВидалити
  3. На мою думку, щоб побороти корупцію і хабарництво треба змінити владу да всю її "гілку" (починаючи від начальників закінчуючи президентом та його помічниками)
    Для подолання корупції треба прикласти багато зусиль а також щоб всі жителі України були зацікавлені в цьому та допомагали в подоланні, так буде тяжко, але без цього ми не зможемо дістатись результату.Прийняти самі жорстокі міри покарання за взятя хабарництва тобто карати довічним увязненям а то і смерттю.
    А боротись із цими недоліками треба починати із себе а потім уже до інших братись.

    ВідповістиВидалити
  4. я погоджуюсь, що корупцію подолати цілком можливо, але ци вимагає дуже багато часу і повного переосмислення та відношення до неї. потрібно вжити, привести в дію, як говорила Ілона, "жорсткі закони", оскільки людей потрібно перевиховувати і налаштовувати на новий лад.
    нашому народу просто не вистачає "залізної руки", яка б навела порядок в країні, яскравим прикладом є Китай. так, ця система має багато своїх недоліків, але оскільки річ йде про корупцію, то як на мене - це найкращий метод для її подолання.

    ВідповістиВидалити
  5. Один політик говорив: "...Коррупция и политическая нестабильность - это две стороны одной монеты"
    Повністю погоджуюсь з його словами!
    І прикладом для цих слів є і наша Батьківщина. Наша Ненька-Україна дуже сильно постраждала від корупції, тому нам вкрай необхідні методи її подолання.
    Мої однокласники навели гарні приклади і я з ними теж погоджуюсь.
    Звісно, хотілося б, щоб в Україні діяв якийсь антикорупційний блок, який тримав би все під своїм контролем. Як приклад, можна використати метод "Кнута и пряника". За недотримання правил даний блок повинен карати громадян: позбавлення волі та майна, довічна виплата коштів у державу. (Це правило повинно діяти для будь-якого класу суспільства: як для звичайних горомадян, так і для верхівок). Як варіант, тому хто позбавився звички (корупції), можна зменшити податки або давати премію, нехай це буде невелика сума, але все ж тоді люди прагнутимуть до кращого життя.
    В кожній організації повинен бути представник цього антикорупційного блоку і це повиннен бути висококваліфікований працівник, який в першу чергу, має бути вірним собі, своїй країні та її мешканцям.

    ВідповістиВидалити
  6. На мою думку, якщо людина щось вкрала, то її потрібно ловить за ту ж саму руку і відрубувать по одному пальцю. Як говорив один відомий історик: "Щоб побороти корупцію, то потрібно стати її центром і викорінювати з середини" і я з цим твердженням повністю погоджуюсь. Кожному потрібно в першу чергу починати з себе, бо якщо ми будим боротись з корупцією, а самі будим "брать", то це нічого не дасть в боротьбі з нею. Я ще б ввів закон, в якому йшлося б про те, якщо людина вкрала то їй давали 15 років позбавлення волі і з конфіскацією. Я вважаю, що після таких реформ рівень корупції в нашій країні різко почне падати.

    ВідповістиВидалити
  7. На мою думку, мешканці нашої держави повинні починати з себе,якщо вони реально хочуть кращого життя.У нашій країні дуже багато людей,які шукають собі вигоду ,не думаючи про наслідки.Органи влади повинні запобігати корупції, та й взагалі, "вболівати" за справедливість.Потрібно вводити якісь "важкі" кари для людей різного стану(чи то для селян чи для верхівок нашого суспільства).
    Та й взагалі, як Україна може розвинутись при корупції?Люди самі повинні вирішити, чи хочуть вони та їхні діти хорошого життя , чи так і будуть жити гниючи!

    ВідповістиВидалити
  8. безумовно, я погоджуюсь з тим, що нам потрібні жосткіші законі, які було б важко якось оминути, схитрити, як ми вміємо(відкати певні і т.д). потрібна люстрація влади та нові кадри у всіх гілках влади, також потрібно слідкувати за собою і своїми вчинками, адже бачити чужі помилки, критикувати їх і робити свої - це дві різні речі

    ВідповістиВидалити
  9. я вважаю, що насамперед треба почати з себе!!!!
    коли кожен перестане порушувати цей важливий закон, то тоді й лише тоді ми зможемо жити в справді демократичній країні.
    також потрібно докорінно змінити сьогоднішню владу в країні
    особисто я не вірю обіцянкам про "скромне" життя політиків надалі!
    і щоб все це мало хоч якийсь результат, ми маємо встановити жорсткі методи покарання за скоєний злочин. думаю це змусить декого задуматись над вчинками перед їх здійсненням!

    ВідповістиВидалити
  10. Я вважаю,що в нашій державі практично не можливо припинити діло "корупції" і "хабарів",але якщо сучасна молодь зважаючи на обставини в державі і маючи належний досвід, зможе суттєво змінити хід теперішніх дій.Звичайно дяля цього потрібно змінити владу ,а винних в злочинах проти держави і її людей покарати.

    ВідповістиВидалити
  11. а мені здається, шо доцільно зробити так, як нещодавно зробила наша держава-сусідка Польща: ввести законопроект про дозвіл вести відеоспостереження і аудіозаписи при спілкуванні із чиновниками і можновладцями, а також застосовувати ці запити, як докази на суді.

    ВідповістиВидалити
  12. Ми живемо в 21 Столітті де всим правлять гроші. Де б ми не були і щоб ми не робили, нас оточують саме ці матеріальні цінності. У наший час панує величезна корупція - найбільше зло. Корупція — протиправна діяльність, яка полягає у використанні службовими особами їх прав і посадових можливостей для особистого збагачення; підкупність і продажність громадських і політичних діячів. На мою думку, аби в нашій країні не було корупції ми б могли уникнути певних проблем у Верховній Раді, адже кожен депутат бориться за свій портфель та місце зловживаючи грішми. "Щоб просунутись потрібно платити" - цей вираз стає девізом наших людей. Але всі ж кричать гасла "Ні корупції". У зв"язку з недостачею грошей на проведення ЗНО, можливо буде введено вступні екзамени, а на мою думку це буде величезний потік корупцій. І знову все зводиться до грошей. А ще я вважаю, що такий потік зла неможливо зупинити назавжди. На короткий час - так, проводячи постійні перевірки у державних установах, підприємствах, але це все тимчасово. І люди не зміняться, бравши взятки так і братимуть, а інші так і даватимуть, аби щось, десь зробити на краще.

    ВідповістиВидалити
  13. По-перше, ми маємо довіряти і вірити тій владі, яку ми обираємо, адже сидячи дома і просто критикуючи їх, ми лише погіршуєм ситуацію в країні. Щоб позбутися корупції, потрібно обирати гідних представників влади в країні, які зможуть провести потрібні реформи і позбутися корупції, але це має пройти не один рік. Щодо хабарництва, то це дуже пошрене явище в Україні, ті хто мають гроші, ті мать все і можуть все і ерудованість у нішій державі не ціниться так, як в інших розвинених державах. Щоб позбутися хабарництва, потрібно розпочати з себе.

    ВідповістиВидалити
  14. Від того часу як існує людство корупція є найбільшим руйнівником людських відносин. В Біблії є такі слова: "Ибо я знаю как многочислены преступления ваши и как тяжки грехи ваши: вы враги правого, берёте взятки и извращаете в суде дела бедных." Якщо хочемо позбутися корупції то потрібно починати з себе. Намагатися щось робить самому, а не прийти заплатить і все зроблено. Ми робимо корупцію самі! Подарунки вчителям, лікарям, можновладцям! Можливо ми й не замислюємося що все починається з маленького. Потрібно перестати робити дарунки особам які мають владу! В нашій державі потрібно зробити жорсткіші закони з приводу корупції. Але якщо ми нічого для цього не робитимемо то нічого й не зміниться! Іра Кавун 11-Б

    ВідповістиВидалити
  15. Корупція зло сьогодення. Наша держава вже дуже сильно "закорінилася" в корупції! І якщо зараз не почати нічого змінювати, то буде тяжко в майбутньому! Потрібно змінити все від "А" до "Я"! І звичайно почати з себе! Ми настільки привчили всіх можновладців до хабарів, що буде ой як не легко як відучити від них! Але робити це потрібно негайно! Змінити закон, збільшити міру покарання, позбавляти майно, волі, примусити сплачувати штрафи! Можливо жорстоко, але по іншому ніяк!

    ВідповістиВидалити
  16. Причиною останніх подій в Україні стала найболючіша проблема українців – це корупція. Більшість населення України мріє проживати в державі якою буде керувати справедливий, чесний та відвертий уряд. Молодь вдячна тим людям, які поклали своє життя, щоб витягти Україну з пастки, яку приготував колишній Президент.
    На мою думку, для викорінення корупції і хабарництва в Україні необхідно прикласти багато зусиль. Насампред, створити такий орган, який буде контролювати та боротися з корупцією та хабарництвом, і якого не можливо буде залякати. Я сподіваюсь, що наший уряд зможе виправдати надії українського народу, переживши ці страшні часи.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А ще додам, що потрібно прийняти закони, які б карали людей за їх корупційні дії.

      Видалити
  17. На сьогоднішній день наша держава є яскравим прикладом політичної корупції тай не тільки політичної. На мою думку одним із дієвих способів із коропцією є притягнення до кримінальної відповідально всіх хто хоч раз в своєму житті брав взятки. Раніше за крадіжку або взятку людині могли відрубати палець, а то й руку. Мабуть, це найдієвіший спосіб з коропцією. Зараз коли люди більш цивілізовані і гуманні я б радила розпочати з себе! Якщо кожен з нас змінить своє ставлення до корупції та відмовиться від корупційних дій всім стане краще і легше жити! ПОЧНИ З СЕБЕ!

    ВідповістиВидалити
  18. Ох ця корупція... Таке відчуття, що люди не бачать як вони самі беруть хабарі чи, то їм так подобається я досі дивлячись на таких людей не можу зрозуміти... зрозуміти того, що ти береш хабаря і не думаєш про наслідки! Так можна говорити про будь, що на дану тему: "що нам потрібно змінити і того і того" - змінили! КРАЩЕ стало всім і ми бачимо радикальні зміни які хотіли б ??? Ні, ми такого не бачимо бо самі винні. Ні нікого не хочу осуджувати і нарікати просто так і є як не крути! Так в школі ти не бачиш того, що насправді є в житті - це можна порівняти "ти типу носиш рожеві окуляри" і нічого не бачиш і не розумієш, а як закінчуєш, зустрічає Доросле життя ти насправді розчаровуєш, що є такі люди які чинять не так як ти уявляєш і хочеш бачити. Ну погодьтесь, а що я не правий ? Наводжу прикладу Автостанцій! Така корупція, а що говорити за далі гілки влади. Болісно дивитись на таке от навіть війна не оголошена йде, а корупція процвітає на цьому горі. Як так задайте собі запитання! ВІдповідь: -Просто.
    Не буду радикально тут "вумнічать" ну чесно розчарований! Ми, саме ми можемо здолати це все! Тільки в одному випадку, коли ми "ОБ'ЄДНАЄМОСЬ" повністю, щоб всі напружились і клопіткою працею здолали, подолали всю цю нечисть. Бо не даремно в нас такий Гімн України! Ми маємо запанувати в своєму краї.
    Конкретні дії:
    1. Праця, праця і ще раз праця;
    2. Всею громадою весь час діяти;
    3. Вірити в світле майбутнє;
    4. Не бути байдужими;
    5. Рішучість.

    А ще нам потрібний реально час за який змінюватиметься наш Український народ! Так час нам потрібно...
    Може я і не розкрив того чого чекалось від цього запитання але Рішучі кроки маємо робити ми і не бути байдужими один до одного. Ми вже не в СРСР! Ми в цілком незалежній країні яка має заборгованість але час, клопітка праця і ми вийдемо в лідери!!! Головне вірити в краще і не сидіти склавши руки бо вірити одне, а діяти теж потрібно!!!
    Дякую.

    ВідповістиВидалити