середу, 5 лютого 2014 р.

ВЕЛЬМИШАНОВНІ СТАРШОКЛАСНИКИ!!!

Сьогодні ми розпочинаємо девяте засідання нашого з Вами
он-лайн-клубу "НОМО РОLITIKA".
Тематика нинішнього диспуту є надто актуальною для сучасного суспільно-політичного життя України.
Запрошую вас долучитися до обговорення на тему:
"Сучасна політична криза. Ймовірні шляхи вирішення очима сучасної молоді"
Що думає наша сьогоднішня молодь - мудра, виважена, креативна юнь нашої держави?

23 коментарі:

  1. Затишшя...Ай правда є над чим подумати!

    ВідповістиВидалити
  2. Політична криза в Україні триває давно, але найбільше її загострення проявилося 26 листопада 2013 року, коли очільник нашої держави відмовився від підписання угоди з ЄС. В свою чергу це призвело до такого явища як "Євромайдан".Все б нічого, як би мирний протест за євроінтеграцію, не був розігнаний силою. Після подій 30 листопада український народ вийшов відстоювати вже не євроінтеграційний процес, а власні права. Події які відбулися на банковій 1-го грудня змінилися знову мирним протестом. Але завдяки законам, які були прийняті 16 січня підсилено народне обурення . Що призвело до загострення політичної кризи. Після невдалих спроб опозиції зняти президента, люди зневірилися і в ній. Тому революція набрала нових обертів,які призвели навіть до людських жертв.Українська молодь завжди підтримувала інтеграційні процеси України в Європу. Тому не підписання угоди було як каталізатором. Щодо шляху врегулювання політичної кризи, то можна сказати що є декілька думок. Радикально налаштований сектор молоді, повністю підтримує силові протести. Інша частина молоді підтримує мирний протест, і складення повноважень президента, але не через силовий метод, а конституційний! Хоча методи різні, але мета все ж одна.

    ВідповістиВидалити
  3. Говорячи про події в Києві , багато спостерігачів відзначають особливу роль молоді в триваючих протестах. Як і в часи «помаранчевої» революції , основною ударною силою «демократії» є студенти які, активно виражають свою «громадянську позицію». На них орієнтується й Захід. Молодь є фактором соціально-економічного прогресу суспільства. Реалізація інтелектуального потенціалу молодого покоління є показником успішного державотворення. Українська молодь у своєму середовищі відрізняється і світоглядом , і політичними пристрастями , і ставленням до подій в державі. Тому дослідження показали що , проєвропейські настрої найбільш поширені серед молодих громадян. При цьому в міру збільшення віку респондентів підтримка західного курсу поступається своїй позиції. Саме шкільні та студентські роки грають ключову роль у становленні світоглядної позиції молодої людини , що впливає на його політичні пристрасті

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Інна ніхто й ніколи не ставив під сумнів політичну активність молоді, але питання в іншому - який вихід із патової ситуації що нині склалася? В твоєму коментарі я його так і не знайшов...

      Видалити
    2. Я думаю, щоб вийти із цієї ситуації потрібно змінити в першу чергу владу ,а потім уже виконати вимоги народу тобто підняти економічний та політичний стан країни і заробити довіру влади до нороду тому що без довіри не буде результату тих змін які були запропоновані вище. Так же на мою думку треба скасовати реформи які були прийняті що до медичних закладів і відновити відносини як зі Росією так із ЄС.

      Видалити
  4. Зараз в Україні дуже складна як економічна так і політична криза. Події які відбуваються на майдані приголомшують весь світ. Україна знаходиться між двох сторін. Але сидіти на двох стільцях ми не можемо! І потрібно робити вибір! Люди які стоять на майдані хочуть імпічмент президента! Але цього ніколи не буде! Вибачте, але треба бути дурним щоб відмовитися від такої влади! Всі сподівалися що після пролиття крові зміниться хоч щось... Але цього не буде! Винних так і не знайшли! Молодь звичайно пітримує асоціацію з ЄС, тому що ми хочемо кращого життя! Там звичайно є теж багато мінусів, але ж все таки! Ми хочемо змінити економічний стан нашої країни! Влада цього не хоче, тому що якщо в Європі "хабарів" немає, то в Україні вони скрізь! А у влади нашої далеко не чиста совість! Ви тільки уявіть що почнеться коли представники з ЄС почнуть перевіряти а куди ж це йдуть гроші в Україні? Влада цього ніколи не допустить!

    ВідповістиВидалити
  5. я вважаю, що вийти із політичної кризи в Україні можна лише шляхом дострокових виборів. я не думаю, що влада захоче йти назустріч народу і виконувати всі його вимоги, аби уникнути подальшого насилля і кровопролиття. тому я бачу вихід лише у виборах нового президента України, хоча ніхто не може спрогнозувати, чи за таких умов буде тиша й спокій і всі залишаться задоволеними.

    ВідповістиВидалити
  6. Я вважаю, що для подолання політичної кризи, нам потрібні нові керуючі ограни, які розуміли б що для їхньої держави краще, а що ні. В ситуації що сталася в Україні винний сам народ, бо ми обирали людину, яка зараз при владі, що хотіли те й отримали. Щодо молоді... тут наші шляхи розходяться одні беруть участь у фізичних протистояннях владі, інші - у мирних, але по-при таке роздоріжжя ціль у нас одна- стабілізувати ситуацію на Майдані і добитися наших вимог у влади.

    ВідповістиВидалити
  7. Напевно не тільки на мій погляд в нашій державі такий безлад, якого не було напевно ще ніколи. Держава це один організм і сучасна криза це переломний момент між виздоровленням і загостренням хвороби. В даний час в організмі нашої держави різке запалення із-за приниження наших прав і свобод і якщо ми не приймемо ніяких мір то наша держава "не дай Бог помре" і українці будуть не найспівчіший народ, а посміховище на весь світ. Нам потрібно щось робити і робити швидко і не важливо якими способами тільки б досягнути своєї мети тобто благополуччя і миру в нашій державі.

    ВідповістиВидалити
  8. Ці заворушення викликають багатолюдні мітинги "за" і "проти" по всій Україні, в тому числі в Києві, де протестують від кількох десятків до кількох тисяч людей.Я вважаю,що влада повинна обговорити це питання..Зараз в Україні відбувається політична криза..люди висловлюють свободу слова методом мітингів..та бійок..Й щоб не бути посміховиськом для інших країн,ми повинні щось змінити в цьому світі ..Ми повинні поставити перед собою ціль та йти до своєї мети...

    ВідповістиВидалити
  9. На сьогоднійшній день можна багато говорити про політичні кризи в нашій державі. Вже більше двох місяців наші земляки "воюють" проти нашої влади. Я захоплений їхнім патріотизмом та любов"ю до нашої Батьківщини. Та політичні кризи були , є і будуть тривати. На мою думку, наші політики самі спричиняють ці кризи у зв"язку з нераціональним використанням економічних ресурсів,постійної боротьби фінансово-промислових груп, можна сказати, що у нашій системі правління повний "хаос" ,хто що хоче, те й робить. Життя "від виборів до виборів". Мала ефективність законодавчої гілки влади, яка веде за собою порушення роботи усієї правової та політичної системи держави. Це все призводить до повного занепаду країни. Я вважаю, що потрібно змінювати нашу владу та всю систему правління,головною рушійною силою для подолання політичної кризи мають бути нові лідери - тільки тоді ми зможемо надіятись на покращення економічного та політичного життя країни.

    ВідповістиВидалити
  10. Звичайно, можна зрозуміти як владу, так і народ, однак такий безлад в нашій країні не покращить наше громадянське життя!
    Як на мене, то гарною думкою був би компроміс. Кожен громадянин, який "мешкає" на Майдані має згадати про сім'ю та роботу. Потрібно повернутись до звичайного будденного життя.
    Влада ж, повинна цьому посприяти. Вирішити цю ситуацію мирним шляхом, підіймаючи економіку країни та врегульовуючи конфлікти.
    Кожен повинен почати з самого себе. Адже наша культура залежить від нас. А Європу ми можемо створити і в себе не Батьківщині, якщо кожен мешканець дивитиметься на свої вчинки та поведінку!

    ВідповістиВидалити
  11. дійсно, якщо ми й хочемо жити в Європі, то мусимо поводитись по-європейському. як часто говорять: "претендуеш? соответствуй!" і це так, адже абсолютно все залежить від людей.
    як вивести Україну з кризи? я думаю, що ніякої кризи б і не було, аби люди дійсно поводили себе інакше. з чим це пов'язано? з вихованням, яке "розбалувало" нас і призвело розпущенності дій, наприклад державні вибори (думаю ми всі знаємо як вони проводяться). шкода, але нажаль нашу націю не перевиховати і на мою думку, криза буде і при майбутніх президентах. але як кажуть "надія померає останньою" тож надіймося, браття!

    ВідповістиВидалити
  12. Подолання гострої фази кризи можливе лише шляхом нових виборів. Для підготовки таких парламентських виборів необхідним є ухвалення нового Закону про вибори. Президентські вибори можуть дати позитивний результат тільки за умов внесення змін до Конституції. Подолання кризи передбачає консолідацію демократичного ладу. Це пов’язане із підвищенням політичної і правової культури. Загалом це справа тривалих системних реформ, які сьогоднішня еліта здійснити не здатна. За її панування кризові явища є і будуть нормою для нашої держави.

    ВідповістиВидалити
  13. Я вважаю так,що шлях вирішення може бути такий,владі потрібно дослухатись до вимог народу,і розпустити парламент,зробити дострокові вибори Президента,змінити всих дипутатів взяти таких,щоб дослухались хоч трішки до народу і з роками покращували життя в Україні.Потрібно оновити кожного депутата взяти на їх місце розумних людей,нехай це навіть будуть молоді люди,головне щоб вони покращили життя для України і нас українців,і витягнули нашу країну з цієї кризи!

    ВідповістиВидалити
  14. Зараз в Україні досить не легкий час. Людям набридло мовчати та підпорядкуваватись безглуздим рішенням. Протест українців проявився масовими мітингами по всій Україні. Такі анресивні дії влади проти мирних мітингувальників зпричинили ще більше протестів та заворушень в країні.
    На мою думку для того щоб наша країна вийшла з кризи та могла продовжити мирне життя потрібно саме перше нашому народу знайти компроміс із нинішньою владою або ж владі знайти компроміс з народом(обом сторонам треба сісти за стіл переговорів). Друге одноголосно вирішити куди нам рухатись далі в Європу чи в Митний союз. Третє потрібно щоб вся Україна обєдналась і не ділилась на 2 регіони по Дніпру, а була єдиним цілим, однією нацією. І четверте було б найкращим вирішенням проблеми зробити дострокові вибори, що є малоймовірним. Але нівіть якщо зміниться влада, то не факт що життя в країні стане краще! Я вже говорила раніше, щоб відбулися зміни потрібно розпочати з себе, щоб кожен в першу черге подумав про свої вади та намагвся їх вирішити, а потім і шукав їх в інишх. ХОЧЕШ ЗМІН? РОЗПОЧНИ З СЕБЕ!)

    ВідповістиВидалити
  15. Як на мене, то вирішення політичної кризи в Україні затягнеться на довго, не можу сказати на скільки. Адже корупційна система, провладні чиновники вже міцно утердилися у більшості сфер життя українців. На мою думку, перш за все треба провести позачергові президентські вибори, зробити повну чистку(люстрацію) влади на всіх рівнях. Влада повинна йти назустріч народу, дослухатися, а не ігнорувати 200-тисячні мітинги, які протестують більше 3 місяців. І самі ми повинні голосувати чесно, брати участь у громадському житті і бути людьми. І тоді наша країна матиме шанс на процвітання)

    ВідповістиВидалити
  16. Саме по цьому питанню люди можуть утворити багато балачок.Послухавши більшість із них,ми можемо дійти висновку,що у всьому винна наша влада і ніхто інший.Але давайте поглянемо з іншої сторони.Візьмемо саме те,що ми бачимо навколо себе.Так так,саме навколо себе!Все це сміття, що викидають на підлогу люди, лишнє сміття в нашій мові(суржик).Чому ми не можемо навчитись елементарного?Чому ми не можемо вдосконалити нашу вимову, нашу культуру?Влада йде з народу,і цим все сказано.В тих речах,що відбуваються в нашій країні на теперішній час винні тільки ми -звичайний народ.
    Перш ніж вступати до ЄС і змінювати своє майбутнє на краще, потрібно переступити через себе і пожити "чистим" життям ,відповідаючи за свої вчинки, щоб побудувати країну яка варта більшого майбутнього.На мою думку,потрібно почати з себе,бути культурнішим.Другим же ділом ми повинні змінити владу.Третім ділом-боротись за свої права та відповідати за свої вчинки незважаючи на стан своєї економіки абощо.І ,можливо тоді наші діти та внуки будуть жити так,щоб з гордістю мовити:"Я -українець".

    ВідповістиВидалити
  17. Ситуація, яка зараз відбувається в Україні, змушує кожного задуматись над шляхами її вирішення. Безперечно, в кожного своя думка,проте я вважаю, що у щирих, непідкупних українцях думки збігаються.
    Мій план такий - насамперед потрібно розпустити наший парламент, зробити дострокові президенські вибори, без різних "компромісів" відпустити затриманих активістів. Після здійснення цих НАЙГОЛОВНІШИХ пунктів, ми маємо обрати лідера, який зможе покращити ситуацію в країні. Він має прислухатись до вимог активістів і хоч більшу половину їх виконати.
    Хоч зараз і тяжкі часи у історії нашого народу, але я надіюсь на краще!
    Слава Україні!

    ВідповістиВидалити
  18. через проблеми з доступом до інтернету, учень 11-М класу Ковіка Віталій додає свій коментарій через мене.
    Ну що ж, на мою думку перш за все потрібно для вирішення справи розпочати з себе: не викидати мусор там де захочеться, відповідати за свої вчинки, не брати взятки, не красти. Наступний крок на мою думку повинен бути з боку президента: не лише про свою шкуру переживать а й прислухатись народ, хоча найкраще було б зробити перезагрузку, всих убрать з Верховної Ради і переобрати нових. Третім кроком я вважаю що б усі хто є на майдані могли мирно спокійно переговорити усі з Януковичом і вирішити це питання, без проливання крові.
    На сам кінець я взагалі не розумію чого чекає Янукович, Він зможе протриматись ще рік, потім перевибори і можна зауважити що відсодків з 80 за нього не проголосують якщо ще й не 90. Я вважаю в Януковича немає вибору, він й так все втратить.

    ВідповістиВидалити
  19. В нашій країні, в даний час ,настали дуже важкі часи, щоб вийти з даної ситуації необхідно сісти за стіл переговорів і вирішити мирним шляхом такі питання:
    * повернення до Конституції 2004 року;
    *перевибори Президента та Уряду, тому що це може привести до розколу нашої держави;
    *вихід із складної фінансової кризи в Україні;
    * вийти з даної ситуації в найближчий час з найменшими втратами, щоб в Україні зараз не проливалась кров і не гинули безневинні люди.
    На мою думку, це єдині, правильні та справедливі рішення.

    ВідповістиВидалити
  20. На сьогоднішнє сьогодення настала така ситуація яку потрібно вирішити мирним шляхом. Вирішити і не відкладно декілька питань нашої Держави які з'явилися на сьогоднішній день:
    1.Припинити порушення зі сторони майданіців і беркутів на вул. Грушевського.
    2.Щоб президент не боявся ,а прямо поговорив з партіями,урядом і з народом,не по телебачаню ,не своїми обіцянками,а своїми діями.
    3.Змінити конституцію нашої Держави ,яка була 2004 році.
    Щоб вирішити нашу проблему в Україні, яка є на сьогоднішній день, необхідно діждатися перевиборів уряду ,"президента" і влаштувати на майдані спокій,який потрібний нашій Державі!

    ВідповістиВидалити
  21. через проблеми з доступом до інтернету, учениця 11-М класу Килимиста Ілона додає свій коментарій через мене.
    Я вважаю, що єдиний шлях вирішення політичної кризи в Україні – це зміна влади. Потрібно обрати нових політичних лідерів, які б думали в першу чергу про країну та народ. Потрібно змінити законодавство, прийняти закон про корупцію. Та насамперед потрібно починати зміни з себе, коли кожен буде слідкувати за своїми вчинками, діями не забуваючи про мораль, то тоді й справді будуть зміни.

    ВідповістиВидалити