понеділок, 26 листопада 2012 р.

Вельмишановні старшокласники.Сьогодні ми розпочинаємо наше третє засідання, яке присвячене наболілому питанню зовнішньої політики України.
Пропоную Вам долучитися до обговорення наступної теми: "Геополітичний вибір України: Захід чи Схід?"А що Ви думаєте з цього приводу, адже від зовнішнього орієнтиру нашої держави залежить наше з Вами майбутнє.

53 коментарі:

  1. Ну по перше Україна Географічно завжди була і залишається центрально-європейською державою.Більша частина України по Історичним фактам перебувала під впливом євро-азійської соціально-культурної традиції.Так,як і в лекції було написано,що Україна із обох сторін щось та запозичила,але ж Західна частина наближена більш до католицької цивілізації,а Східна до православної.Ці дві частини бачать державу по різному і тому важко припустити яка частина нам більш підходить.Напевно реальна незалежна українська зовнішня політика не має розриватися між Сходом і Заходом а мати свою стратегічну вибрану сходинку для покращення життя України.

    ВідповістиВидалити
  2. я вважаю назад дороги немає. знову малоросія??ну ні. тільки вперед. і ні кроку назад.

    ВідповістиВидалити
  3. Якими б різними не були погляди людей на геополітичні орієнтації України,однак більшість українців вважають,що Україні краще приєднатись до Європи.Я думаю,що ми повинні на повну силу викорастити своє унікальне положення:українці хочуть жити як європейці,однак люди забувають, що для того, аби дійсно стати європейцями, треба мислити як європейці. А це, як показали останні події, в українців поки що не дуже добре виходить.І якщо ми все ж прагнемо стати громадянами об'єднаної Європи,то перш за все, треба усвідомлювати себе європейцями до того, як нас приймуть до Європейської спільноти,та формувати чітке уявлення своєї ролі й місця у світовому просторі.

    ВідповістиВидалити
  4. На мою думку для України буде кращим варіантом співпраця з Росією.Тому,що ще з часів Радянськоо Союзу була чітко налагоджена система економічної співпраці між країнами.Так,як економічний та соціальний стан нашої держави не відповідає нормам ЄС,то краще спрямувати свій розвиток на покращення різносторонніх відносин між Україно,Росією та країнами колишнього СРСР.Правельно спрямувавши розвиток сільського господарства в нашій країні,так,як ми першим чином є аграрною державою,і правильно поставити цінові питання між країнами співдружності,Україна змогла б регулювати ціни на ринку сільськогосподарської продукції,та диктувати умови,які б потягли за собою бурхливий розвиток економіки.

    ВідповістиВидалити
  5. Я вважаю, що Україна повинна приєднатись до ЄС, тому що наша країна зараз слабка і не зможе самостійно вивести нашу державу на світову арену.Хоч ми і хочемо стати європейцями, але до справжніх європейський стандартів нам далеко. Українці-сильна, волелюбна нація, але зараз вона знаходиться в напівсонному стані і радикально щось змінити не хоче , адже не можна відкинути життєву позицію українців-"моя хата з краю, я нічого не знаю"(можна додати- "і знати не хочу"), яка точно характерезує одну з головних ментальностей нашого народу . Тому я не впевнена,що українці захочуть щось змінити в своєму житті, адже справжній, непокірний вогонь української душі майже згас, тому за нас і вирішують все інші держави, а ми цьому потураємо, а ЄС - це реальний шанс змінити життя на краще і самоствердитись серед інших країн.

    ВідповістиВидалити
  6. Захід чи Схід?-це необхідне питання вибору орієнтиру для України, і потрібно якомога правильно зробити цей вибір. Адже від цього залежить наше майбутнє. На мою думку, більшу перевагу Україні надає Західний вибір. Тобто інтеграція України в Європейський союз(ЄС).Об’єднання з Європейським союзом,надавало б країні свої імовірні плюси. Україна мала б змогу захистити себе від тереторіальних претензій та агресій.Також було б реальнішим приєднанням до НАТО. Економічна ефективність країни, була б добре продвиненою. Було б можливе забезпечення пенсіонерів, та відбувалася охорона здоров’я людей. Всі ці перераховані можливості,переваги, можна було б досягти тільки з приєдненням до ЄС.Не дарма в народі говорять: «Обличчям — до Європи, спиною — до Росії».

    ВідповістиВидалити
  7. Я вважаю, що Україна має гарний потенціал у порівнянні з іншими державами, адже ми маємо багато ресурсів, родючу землю і головне працьовитий народ, але на жаль наша країна зараз далеко не на бажаному нами рівні. Отож, я думаю, що ще рано думати про вибір між Росією і ЄС, але якщо Україна підніметься до потрібного рівня, я думаю, що нам треба мати свій статус серед держав і прислуховуватись до своїх думок,а головне не йти під вплив інших країн. Треба приймати тільки вигідне рішення для держави, як це роблять білоруси. Якщо їм вигідно приймати якусь угоду з Росією, вони її підписують, якщо не вигідно, то ні. Я думаю, що Україна також потребує такої системи політики. А взагалі я думаю, що Україна не зажди матиме низький рівень економіки і політики, адже у житті кожної людини є невдалий день. Так само він триває зараз у нашої країни. Питання в тому, коли він закінчиться!

    ВідповістиВидалити
  8. Я вважаю, що наша держава повинна залишатися незалежною країною із своєю самобутньою культурою, традиціями, звичаями.Співпраця з іншими країнами, звичайно ж, сприятиме як економічному так і культурному розвитку нашої держави, але не хотілося б, щоб хтось диктував нам правила життя.Ми достатньо розумна нація.І не треба йти під вплив інших політиків.Як говорив Т.Г.Шевченко:"І чужому научайтесь, і свого не цурайтесь..." Я вважаю, що треба зберегти ті надбання, які ми вже маємо, і продовжувати розвиватися, вдосконалюватися як в політичному так і в економічному аспекті, дотримуючись догм незалежної держави.

    ВідповістиВидалити
  9. Так я теж згідна,що Україна повинни приєднатися до Європи.Тому,що з Європою можна договоритися про якісь контракти і піти на переговори,а Росія уже не так дається всяким переговорам,навіть коли з газом буи проблеми.Росія ж почала у конфлікт вступати.І Росія і Україна все таки конкуренти не великі між собою,але Україні до Росії ще далеко братися.,Але краще Європа.

    ВідповістиВидалити
  10. На мою думку, Україні, перш за все, щоб зробити правильний вибір, необхідно зрозуміти, що в Єдності сила нашого народу і в роботі влади!!! Тож для того, щоб змінити власне життя потрібно почати з кожного українця! (Вибачте за відвертість),але якби в нашій країні були "На місці" Державні органи, то змінилося наше суспільне життя! А вже коли ці головні чинники будуть в нормі, тоді й можна вирішувати: Захід чи Схід!
    Як на мене, я б обрала Європу. Адже тоді б Україна вийшла на світові ринки.Зближення із Заходом забезпечить розвиток політичної, соціальної, культурної активності громадян України. У нашій країні зміцнилася б демократична система, модернізувалася економіка, можливо, стався б промисловий переворот! А це дуже нам необхідно!

    ВідповістиВидалити
  11. Українські землі ще з часів Київської Русі приваблювали, як східну так і західну частини континенту. Тоді їх можна було здобути шляхом війни та загарбання території, а зараз Україна має право вибору з якою частиною Євразії вона здобуде економічне процвітання та переборе світову економічну кризу.
    Я вважаю, що перспективнішою для України буде західна частина континенту, тому що Європа – це наш шанс нарешті змінити нашу економіку, напрямок нашого технологічного прогресу, раціональне та вдале використання наших природних ресурсів. За своїм вдалим географічним розташуванням та природними багатствами і ресурсами наша країна уже давно могла б бути однією з провідних держав у Європі. Тому на мою думку не треба повертатись до минулого та співпрацювати з Росією, а прагнути до нового, перспективного майбутнього.

    ВідповістиВидалити
  12. Хоча Україна за своїм географічним положенням відноситься до Європи, я вважаю що вона повинна приєднатися до Сходу, оскільки вона зараз далеко не на бажаному економічному та політичному рівні. Проте Україна має високий потенціал та можливості для того, щоб вступити до Європейського Союзу та НАТО. На мою думку для України не мале значення має союз з Російською Федерацією, оскільки вона є одним з основних партнерів в різних галузях. І найголовнішим на сьогоднішній день є те, що Україна користується російським газом, хоча і не на досить вигідних умовах для неї.

    ВідповістиВидалити
  13. Україну тільки до Європи!!! Мені здається що з Росією нічого хорошого не вийде. (взяти хоча б цю вічну проблему з постачанням газу з Росії в Україну) Європа у кращому становиші ніж Росія та Україна.
    Тому якщо ми приєднаємося до Росії то краще нам наврят стане, а якщо до Європи, то може ми щей вийдем з такого становища в Україні, яке є на даний момент.

    ВідповістиВидалити
  14. Я вважаю що Україна має приєднатися до ЄС. Я це можу обґрунтувати тим, що Зх є біль розвинутішим як в економіці так і в політиці. Європа є більш цивілізованою ніж Росія і здатна дати нашій країні кращі перспективи, що дало б нам змогу покращити життя. Ми могли б десь в майбутньому припинити займати місце на узбіччі європейських процесів, а безпосередньо приймати в них участь. Тому вважаю правильним своє рішення щодо ЄС.

    ВідповістиВидалити
  15. Україна має великий потенціал у своєму розвитку й економіці.У нас дуже розвинене сільське господарство,ми маємо багато ресурсів , якими нажаль не можемо скористатись так як слід для підвищення статусу нашої держави.У кожної із сторін є свої плюси й мінуси. Якщо Україна приєднається до ЄС,то на мою думку , Європа не дасть нашій країні процвітати тому,що наша країна може їх обігнати за розвитком.Але якщо Україна все ж таки зможе до них приєднатись,то це буде дуже добре.Якщо Україна приєднається до Росії...У нас з Росією є багато чого спільного ,але ми вже були приєднані , тож я вважаю,що більше людей виберуть ЄС ніж Росію.Але я вважаю,що Україна повинна сама якось добиватись своєї цілі.Вона сама повинна піднятись на вищу сходинку.Я згідна з Барзюком Сергієм в тому,що "потрібно приймати тільки вигідне рішення для держави , як це роблять Білоруси".Я теж хотіла про це написати.Тож Україні потрібно самій вибрати свою стратегію й йти завжди вперед а не назад.

    ВідповістиВидалити
  16. В звязку з проблемами з Інтернетом публікую коментарій учня 11-Б класу Вані Теліженка, який він передав мені в письмовому вигляді. Ось він:
    "Я Українець!
    Я вважаю, що ми повинні обрати правильну дорогу для нашої рідної України. Економічне піднесення(Європа), чи принизливе ставлення(Росія).
    Я можу порівняти Європу і Росію! Європа- це місто, яке з кожним днем все потужніше(бурхливіше) розвивається.
    Росія- це село, яке неможе змагатися з Європою(містом)!!!
    Ми всі хочемо жити в економічно- розвинутій державі(наддержаві). Яка може забезпечити нас всілякими пільгами: безкоштовною освітою, медициною і т.д.
    Ми є частинкою Європи, тобто ми вже є європейці...хоч і в географічному плані, але ми повинні прагнути до Європи, до розвитку. БО ТАМ НАШЕ МАЙБУТНЄ...
    Так, що я за Європу!!!"

    ВідповістиВидалити
  17. На мою думку вигідніше і краще було б Україні підтримувати дружні стосунки з Заходом,
    але стосунки з Сходом ми теж не можем залишити без уваги, псувати стосунки ми не можем.
    Розглянемо дві позиції України щодо Заходу та Сходу.
    Ми європейська країна і нас завжди тянуло до Європи адже там значно вище розвинута культура, освіта, краще виробництво різних видів товарів -а хто не тянеться до кращого?,позиція непогана.
    Щодо Сходу сумнівів більше адже нас пов`язує спільне коріння культури, релігії та все потім змінилось, а зараз лише газ,але якщо настане такий час що Росія підвищить ціну на газ, і що ми будемо тоді робити, відкажемось від газу?, не можем, а платити високу ціну теж не, адже криза. або зовсім перестане продавати нам,тому Україні не потрібно псувати відносини з Сходом.
    а з іншої сторони, ще довго ми будем залежні від Росії? А зараз Схід нав`язує свою культуру, релігію, вони без українців теж не можуть - Росія без України не Росія. Росія завжди в стосунках з нами шукає тільки вигоду,так було завжди так і буде на далі її мета проста - мати над нами владу. Тому я підтримую нейтральну позицію але більше підтримую Захід,це моя особиста думка)


    ВідповістиВидалити
  18. На мою думку Україна має вступити до Європейського союзу. Це багато в чому допоможе нашій країні: покращиться рівень життя людей, дасть змогу отримувати європейську освіту і українці сміливо зможуть висловлювати свою думку. Також покращиться політична ситуація в країні. Люди зможуть вільно пересуватися Європою. Гадаю це буде найкращим вибором для людей.

    ВідповістиВидалити
  19. На мою думку Україна має приєднатися до Росії, адже вона володіє стратегічними вуглеводними ресурсами й за нинішніх умов фактично є монополістом на шляху їхнього постачання в Україну. А також її зростаючий внутрішній ринок стає полем серйозної конкуренції експортерів. Також варто враховувати, що характер відносин України з Росією є одним із принципових елементів міжнародних відносин на європейському континенті.

    ВідповістиВидалити
  20. Україна відіграє досить вагому роль у відносинах між ЄС і Росією. Україна і ЄС так, але і тут є вагомі перешкоди та недоліки щодо вступу України до ЄС - недостатній розвиток суспільства, конкурентоспроможність економіки, енергоефективність економіки. Щоб наблизитись до Європи українцям потрібно почати відчувати себе європейцями. Найперше, людина будує себе, свій світогляд, свої ставлення до суспільства, до закону і порядку. Якщо ми будемо почувати себе, що ми європейці по духу, тоді нам буде легше скоротити відставання у галузі економіки, бо ми відстаємо від Європи на десятки років. Тільки ефективна економіка і сильна самодостатня держава буде здатна бути у Євросоюзі. З європейським вибором ми беремо на себе свідомий вибір, чи буде наша країна здатна у ЄС витримати конкурентний тиск з боку більш високорозвинених економік, коли ми будемо з ними в одному економічному просторі. Тому я вважаю що Україна повинна вступити до Євросоюзу!!

    ВідповістиВидалити
  21. На мою думку, Україна одна із найвеличніших країн, тому я думаю, що їй непотрібно від когось залежати. Український народ і так довго терпів образи, знущання, кривду нам потрібно самим вирриватися з цієї чорної полоси яка ніяк і ніяк не закінчується. Я вважаю, що ЄС буде примушувати вступати в НАТО, а Росія буде нами керувати.Ми - українці можемо самі керувати своєю державою, приймати політичні рішення, розвивати економіку без керування керівництва інших держав.

    ВідповістиВидалити
  22. На мою думку, Україна повинна ввійти до Європейського Союзу, для того щоб досягнути високого рівня розвитку суспільства, життя, цивілізації. З часом Україна стане сильною державою, яка шанує свою рідну мову і не втрачає своїх традицій. Чому культурним центром України є Львів, тому що у Львові, та взагалі на Західній Україні, збереглась українська мова, традиції, культура… Якщо ж ми приєднаємось до Російської Федерації, ми знову станемо її «кріпаками» , знову залежатимемо від неї, і знову станемо малоросами. Тим більше, якщо ми приєднаємось до Євросоюзу,то перед нами відкриваються всі шляхи до різних країн світу.Нам необхідно тягнутись до кращого , тим більше там буде зразок для покращення свого рівня. У нас є все: багата земля, трудолюбиві люди,-яким потрібно побачити ,як можна жити краще, і вони для цього зроблять все необхідне. НАМ КРАЩЕ ПРИЄДНАТИСЬ ДО ЄС.

    ВідповістиВидалити
  23. На мою думку Україна повинна приєднатися до Эвропи, розширити своє бачення на європейський світ, політичні відносини , та звернути увагу на порядки в європейських країнах. А приєднання до Росії мені не здається правильним рішенням, тому що ми до сьогоднішнього дня нічого правильного звідти не взяли, і навряд чи візьмемо!

    ВідповістиВидалити
  24. За років СРСР на Україну, Росію та Білорусію говорили " три нерозлучні сестри". В наш час відносини між цими країнами не дуже хороші, але я впевнений, що в майбутньому нам потрібно налагодити взаємозвязки економічні, політичні, соціальні, щоб подолати внутрішньополітичну кризу. " Я за Схід, Росію"

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. я не згоден, Росія завжди пригнічувала Україну ми були малоросами, тепер ми хохли, саме цікаве якщо росіянин говорить хохол, він по доброму іронізує над представником братьського народу, якщо ж українець каже москаль, він цим показує свою націоналістичну антиросійську сутність...такшо віталя запомни, тобі зі мною ще в одному класі вчиться! не зли мене

      Видалити
    2. В кожного є своя точка зору. Не умнічай...

      Видалити
  25. Було б не погано якби наша влада знайшла якийсь альтернативний варіант ,який би обєднав та нормалізував наші відносини з Сходом та Заходом ,щоб нам не доводилося вибирати між ними.Можливо б зєднання цих сторін дало хороший результат для нашої країни.
    Різник Оксана

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так то воно так, але як показує досвід, на двох стільцях всидіти ще нікому не вдалося! Погрожуючи одним, заграючи з іншими - це хибний зовнішньополітичний шлях! В сучасному світі геополітика визначається впершу чергу економічним зиском!

      Видалити
    2. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

      Видалити
  26. я вважаю що україна повинна ввійти до європи, то му що якщо ми оберемо сторону Росії то державна мова буде російською, а української просто нестане, ми самі затопчемо її...Тим паче в інтернеті багато демотиваторів, розбита дорога в Росії та в Німмеччині, через тиждень в Німеччині новенька дорога, а в Росії через 1 рік так нічого і не змінилось...Та й в ЄВРОПІ більш розвинутий культурний і духовни напрям, тому я обираю ЄВРОПУ!

    ВідповістиВидалити
  27. Олександре, я цілком з тобою згоден із дорогами і нашою національною мовою, коли приїджаєш в інше місто і прислуховуєшся до жителів цього міста, як вони говорять на російській мові, це бере за душу, хотілось, щоб наші однолітки та інші жителі України все таки говорили на українській мові, бо це наша національна мова. Хотілось щоб брали приклад із міста Львова, в цьому місті говорять чисто Українською мовою і вони більш схильні до Європи. Як раніше сказав Олександр - "Європа більш розвинена культурними і духовними напрями." Я за Європу...

    ВідповістиВидалити
  28. Є багато бачень з цього питання, які різняться між собою, але більшість переваги все ж таки на боці Європи. В такому ж напрямку розвивається і моя думка, тому, що Європа є розвинотою демократичною частиною світу, з якої варто брати приклад!!! Якщо порівнювати з Росією, життя європейців є набагато кращим... Країни ЄС переважно розвинуті в різних напрямках: в духовному, культурному та в економічному і т.д. Є гарне прислів"я: "З ким поведешся від того й наберешся". Тому моє бажання, щоб УкраЇна була краще відображенням Європи, ніж Росії.

    ВідповістиВидалити
  29. Росія чинить на нас тиск як політичний так і економічний. Нам би не завадила дружба з ЄС, але вони нас використовуватимуть для своїх потреб. Тому краще бути з РФ так як це зробили Білорусь, Казахстан і ін.

    ВідповістиВидалити
  30. Зробити правильний вибір та трансформувати його в реальність — питання життєвої необхідності для України. Тому я думаю що Україна повинна приєднатись все таки до Європи, це буде правильний вибір.Цей вибір визначить майбутню природу суспільної архітектури/порядку, вибір цінностей, політичних інституцій, економічної системи і т.д. Фактично цей вибір може визначити саме існування України як своєрідного, суверенного та вільного суспільства.

    ВідповістиВидалити
  31. На мою думку, вийти із тепершіньої ситуації нам допоможе тільки наш бувший "друг" - Російська Федерація. Я почитав коментарі, і ви не ображайтесь, но мені стало смішно. От Олексендр Іващенко пише:"Я вважаю що україна повинна ввійти до Європи, то му що якщо ми оберемо сторону Росії то державна мова буде російською, а української просто нестане, ми самі затопчемо її!, - а хто знає, може, якщо ми ввійдемо до списку європейський країн, то нас змушуватимуть вивчати одну з іноземних мов, наприклад англійську, або німецьку, а то й обидві!Ви кажете, що в Європі нам буде краще жити, у нас будуть всі умови для безтурботного і щасливого життя - я з цим категорично не згодний!..."Росія - це село", да ви задумайтесь, що що Україна, що Росія - ми всі для них одне, суцільне СЕЛО!Я згоден, оцей російський, так мовити "дует Путіна і Медведєва" насторожує, но помітьте, держава розвивається і ніяк не стоїть на місці!Оце можна сказати та ситуація, коли один всівся на двох стільцях, бо на мою думку, В. Путін і Д. Медведєв - це, як одне ціле, вони керуються один одним, діють спільно, і це правильно, тому що набагато легше керувати країною і в підсумку країна розвивається і рухається вперед!Тим паче, майже всі українці знають російську мову, вона всім зрозуміла і легка!
    Як ви гадаєте, квочка б дуже раділа, якби до її виводка ще б одне курча прибилось ??Я гадаю, що ні.
    Дорогі друзі, оце "райське європейське життя" вам взбентежило голову, бо в даній ситуації ви думаєте про себе, про те, як би вам добре жилося в ряді європейських країн, ви задумайтесь над подальшим майбутнім України, як ви її бачите в Європі, яка зараз і так потерпає від ряду країн, які вона фінансує(на даний момент Франція і Німеччина тягне майже весь Євросоюз за собою, і тут ще ми в додачу:"Добрий вечір в хату, пустіть будь-ласка нас під ковдру(під якою і так уже тісно) !Я за вступ до Російської Федерації!Не судіть строго, це моя думка!Дякую!

    ВідповістиВидалити
  32. Спостерігаючи за історією нашої держави, можна зробити певний аналіз. Скільки разів гнітили наш народ, перебуваючи під владою інших держав: кріпацтво, національний та соціальний гніт, ущімлення прав. Наша Україна довго йшла до незалежності, і ми знаєм, які вона зусилля приклала для того, щоб здобути цю насолоду. Але, тепер, після того як розпався СРСР, Україна повинна набирати обороти. За цей час, який вона провела у складі СРСР її економічний та соціальний розвиток дуже сповільнився. Для СРСР Україна була сировинною базою, тобто ресурси вивозили з України і виготовляли готову продукцію за кордоном. Тому вже можна зробити висновок, що СХІД для України має негативний вплив. В тей час як ми були під рукою СРСР, інші країни розвивались орієнтуючись на ЗАХІД, що значно випередили країни СРСР в усьому: Рівень життя населення, бідність, економіка, соціальний рівень. Європейський Союз, в який ми так хочемо потрапити, відіграє чи не одну з найважливіших ролей в світовій економіці, сторивши для країн, що туди входять єдину валюту Євро, полегшило розвиток товарно-грошових відносин, сприяв покращенню економіки країни, рівня життя населення. Отже, зробивши певні дослідження та висновки, прослідкувавши історію нашої держави, я вважаю, що нам українцям, потрібно орієнтуватися на ЗАХІД, щоб забезпечить чудове майбутнє України і покращить рівень життя населення.

    ВідповістиВидалити
  33. Аналізуючи відносини України між Заходом та Сходом і враховуючи помилкиякі,які допускались при цих відносинах, я хотіла б щоб Україна,як держава розвивалась і квітла поглядаючи на Захід.Адже економічний та соціальний розвиток європейських країн набагато вищий ,ніж на Сході.І можливо через деякий час авторитаризм покине нашу державу

    ВідповістиВидалити
  34. З часів незалежності України та завдяки її географічному положенню України на нашу країну завжди був політичний вплив, то зі сторони США то зі сторони Російської Федерації. Українські політичні партії та населення також дивляться по-різному: одна частина населення схильна до заходу в сторону Європейського Союзу, а інша в сторону Російської Федерації. Однієї думки не існує та й існувати не може, з 2005-го року Україна тримала курс на Європу, але з початком «Великої економічної кризи» у 2008-му році, Європейський Союз засумнівався в доцільності прийняти України в свої лави так-як Український уряд не дотримався умов договору при отриманні грошової допомоги від МВФ. Та й з Російською Федерацією були та і є не дуже теплі відносини у зяв’язку з газовими угодами, під час правління нової влади з 2010-го року, президент пообіцяв українцям поліпшення відносин з країнами заходу та сходу, але знову ж таки проблеми з газовими угодами та закриття опозиційного лідера. Тому в даному випадку дуже тяжко зрозуміти чого хоче уряд.
    Моя особиста думка є такою: Україні просто необхідно мати теплі відносини як і з заходом так і зі сходом. Російська Федерація є нашим великим партнером і можна сказати є «Братською державою» для України, Європа та США також має великі амбіції щодо України. Хоча ніхто не знає і знати не може, взагалі можливо Україна є «Карт-бланш» для країн заходу та сходу.

    ВідповістиВидалити
  35. я думаю що Україна повинна приєднатись до Європи, це буде правильний вибір. На основі минулого Росія причинила нам багато негаразд, і клопоту. З Росією ми вічно будемо у глибокій ямі тому щонаша країна зараз слабка. Якщо ж ми приєднаємось до Російської Федерації, ми знову станемо її «кріпаками» , знову залежатимемо від неї, і знову станемо малоросами. Тим більше, якщо ми приєднаємось до Євросоюзу,то перед нами відкриваються всі шляхи до різних країн світу.

    ВідповістиВидалити
  36. Я думаю що україна повинна налогодити кращі стосунки з Євросоюзом.Але якщо обєднуватися в якесь співтовариство то тільки з Росією та Білорусією.Євросоюз нам небуде допомагати,вних своїх проблем вистачяє.А НАТО вже нічього неварте,приклад можна взяти з Грузії.Проти Росії йти це вибачте "пісяти проти вітру".Я ніяким чином невідкидаю Нашу історію,але потрібно жити і думати зараз.Ну або чекати поки та "кучка шоуменів" вже все розкраде і буде тільки підвищувати ціни й податки.

    ВідповістиВидалити