вівторок, 29 січня 2013 р.

Вельмишановні старшокласники!!!

Сьогодні ми розпочинаємо четверте засідання нашого з Вами онлайн-клубу "НОМО РОLITIKA". А присвятив я його аж занадто актуальній проблемі сьогодення - консолідації української нації. 
Запрошую вас долучитися до обговорення на тему:
"Чи можна консолідувати українську націю. Пропонуйте власну панацею."
Що думає наша сьогоднішня молодь - освічена, креативна, багатонаціональна?

59 коментарів:

  1. Частину загальновизнаних чинників згуртування будь-якого народу наведено в лекції. Від себе лишень добавлю, що не існує істотної відмінності між східним чи західним українцем. Життя їх сповнене приблизно однаковими радощами й бідами, а поділ, як я вже колись казав, якщо й існує, то лише в головах наших політиків...

    ВідповістиВидалити
  2. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
  3. Українські землі тривалий час були під владою чужих держав. Це зумовило певні ментальні,релігійні й мовні відмінності між західними та східними українцями.Я вважаю,що можна консолідувати українську націю,але потрібно докласти чимало зусиль усім українцям,а саме нашій владі,адже якщо влада візьмеця активно за це,а далі й вирішально соціальною силою, здатною вплинути на процес усвідомлення то консолідація буде в нашій країні,а консолідованість є однією з важливих ознак зрілої держави,а якщо ми-українці хочем зрілої держави то найперше,що ми маємо зробити це консолідувати свою націю!!!..

    ВідповістиВидалити
  4. Лише один-єдиний! Це шлях безкомпромісової революційної боротьби проти большевицько-московського імперіалізму, на який то шлях стали всі самостійницькі сили України. Що такий шлях є єдиний — найкраще підтверджує той факт, що немає жодної іншої самостійницької визвольної концепції чи акції.

    ВідповістиВидалити
  5. Так, я вважаю, що українську націю потрібно консолідувати, тому що Україна це одна із самих найкращих країн. Українські звичаї, страви, обряди славляться на весь світ, а що ж тоді говорити про нашу рідну мову "українську мову" вона сама наймилозвучніша із усих мов світу і те що в Україні не так багато співаків світового масштабу це ще ні про що не говорить. Якщо ми всі громадяни України то й ми повинні розмовляти тільки українською мовою однією для всіх і без отих різних діалектів. Отже, я вважаю що можна консолідувати українську націю.

    ВідповістиВидалити
  6. Головний сенс української незалежності полягає в тому, що Україна стала суб 'єктом цивілізованого поступу світу.Те, що на Сході й на Півдні, а також у великих промислових центрах українську мову сприймають радше як селянську, ніж як мо­ву цивілізованого суспільства, становить значну небезпеку для нації. Отже, наслідки для України від визнання російської мови другою дер­жавною мовою є досить непередбачуваними й загрозливим.

    ВідповістиВидалити
  7. На мою думку консолідувати українську націю "можливо", якщо прикласти чимало зусиль не нам а нашій верхівці, розпочати інтенсивний пошук інтегральної ідеї, яка стане центром народної свідомості і залучити на свій бік більшість населення. Також важливе місце може зайняти соціальна справедливість і особисте благополуччя громадян, в основі якого лежить сумлінна працянароду на благо свого суспільства.

    ВідповістиВидалити
  8. Я вважаю,що консолідувати українську націю можна, передбачивши різного рівня державний підхід до вирішення питання самоповаги кожного громадянина,поваги до мови,спільної історичної пам'яті та української церкви.Оксана Різник!

    ВідповістиВидалити
  9. Українська нація почала формуватися як і всі інші європейські нації приблизно 100 років тому. Тобто утворилася нація за всіма складовими: мова, звичаї, традиції, тощо. Тому українська нація вічна як і інші нації. А що стосується політичної нації, то тут є проблеми. Йдеться проте, щоб кожен громадянин України не залежно з заходу він чи сходу, повинен знати: мову, звичаї, традиції, щоб почуватися в першу чергу українцем, і представляти Україну за кордоном, як український громадянин.

    ВідповістиВидалити
  10. Останнім часом українські політики почали все частіше вживати слово "нація". Ще декілька років тому це слово у багатьох людей викликало як не "паніку", то щонайменше спротив.
    Із досліджень багатьох науковців про нації, можна зробити висновок, що нації бувають: старі і нові, державні і бездержавні, які мають свою мову і ті, які користуються мовами інших націй тощо. Але найчастіше в українському інформаційному просторі йдеться про етнічну і політичну націю.
    Часто наші дослідники ламають списи, що краще - етнічна чи політична - і якою має бути українська нація. Одні віддають перевагу етнічній, наголошуючи, що нічого не маємо проти тих національних меншин, що живуть разом з нами. Бо ж закони, Конституція все одно для всіх однакові. Інші сповідують думку про політичну націю.

    ВідповістиВидалити
  11. Я гадаю, що консолідувати українську націю можна. Но тільки в тому випадку, коли цього захоче сам народ український, коли він поставить собі це на мету, і буде робити все можливе і неможливе, для її здійснення. Звичайно, історичні чинники значно пошатнули цілісність нашої нації. Я не буду їх перелічувати усі, вони і так усім відомі. В ХІІ столітті розпочався процес занепаду Київської держави, і перший, хто об'єднав у своєму складі частину землі Київської Русі, було Галицько-Волинське князівство. І потім понеслась. Ділили нас, усі кому не лінь, і це значно вплинуло на теперішній стан консолідації українського народу. Однією з основних причин, так би мовити, розрізаної нашої нації на різні етнічні групи є мовна проблема. Починаючи з кінця ХІХ століття, коли українські землі були під владою Російької імперії, тогочасним жителям України з боку російської влади насильно навязувалась російська мова, а саме:спілкування російською, письмо, друк газет, книжок тощо.Українські міста перетворилися в центри російськомовної культури. Чиновники, буржуазія, інтелігенція, звичайні селяни - усих примусово розмовляли російською мовою. Звісно, представники інтелігенці намагалися боротись з цією проблемою, говорячи українською мовою, і закликаючи до цього решту, писавши твори, вірші, оповідання, романи українською мовою. Більшість за це були заслані, але їх це не зупиняло, вони боролись до останнього, і це не потрібно залишати поза увагою. Але російська влада давила все більше, і під цим тиском, більшість людей перестали вважати українську мову своєю рідною. Взагалі, на мою думку, близькість російського і українського етносів, обумовило могутній тиск великоросійської етнічної культури на українців і їх русифікацію, що значно заважало формуванню українського народу в націю. Саме ці, вище перелічені чинники, на мою думку, негативно вплинули на консолідацію українського народу в єдину, незламну, цілісну націю.
    Я повністю згоден з Олександром Анатольовичом, відмінностей між українцями не існує, у нас завжди будуть однакові проблеми, радощі по одній, і тій же самій причині, в принципі - ми цілісний народ, просто є деякі аспекти, в яких наші думки розбігаються, у нас не цілісна мова, дуже мало живе в Україні людей, які б змогли говорити, і які говорять чистою (хоч відсотків на 80)українською мовою, но цю проблему можна вирішити, і прийде час - ми її вирішимо, просто потрібно дати поштовх людям, дати симул, відкрити їм очі на цю проблему, і вони візьмуться за її вирішення.
    Українську націю можливо консолідувати, і я свято вірю в те, що з часом, ця проблема зникне раз і назавжди!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Руслан, я з тобою абсолютно погоджуюсь - Ураїнську націю можна консолідувати, але щоб це зробити, треба прикласти до цього дуже багато сил і понадобиться не одне покоління, щоб наша нація говорила українською мовою, щоб воно успадкувало наші традиції і як раніше сказали відмінностей між українцями не існує, тільки самі люди ділять свої проблеми, радощі, тільки кожен по різному, бо не може бути в кожної людини однакова думка, знайдуця такі люди, які маю іншу думку, а от проблема буде та сама, що і в інших, так було завжди. Як би ця проблема зникла раз і назавжди, то це було б дуже добре, але ще раз повторюю, треба, щоб пройшло дуже багато часу...

      Видалити
  12. мені дуже сумно, що наш великий, славний народ нині поділено на "москалів" і "бандеровцев", але так вже склалося історично, і я гадаю, що нічого тут вже не вдієш:
    хтось буде ридати крокодилячими слізьми за радянським союзом, хтось буде намагатися вберегти все, що лишилось від нас, але навіть попри це ми всі - один народ, і ми всі, як одне маємо робити все для процвітання нашої держави, а не ділити один одного на хороших і поганих

    ВідповістиВидалити
  13. Я вважаю, що українську націю можна консолідувати, але за рахунок власних зусиль. Ми роками боролися за вільну країну, ми боролися за те, щоб об’єднати наш народ і не бути васалом інших держав, а тепер маючи незалежну державу ми все одно не є єдиним цілим. Маючи навіть спільну мову, релігію і безліч чинників які мають нас зближати, ми не припинили ділитися на захід і схід. Тож головний чинник консолідації нашого народу – це ми самі. Тільки ми можемо змінити цю ситуацію

    ВідповістиВидалити
  14. Я думаю що консолідувати українську націю можна.Головне щоб ми цього хотіли і не забували, що ми один народ, ми українці і повинні зберігати наші звичаї і на далі. Ми не повинні ділитись і кожен українець повинен це усвідомлювати та докладати зусиль до консолідації української нації!

    ВідповістиВидалити
  15. Звичайно,консолідувати українську націю можливо,але все залежить від самого народу.Ми повинні розуміти,що нам потребна сильно,могутня,міцна держава.Я не погоджуюсь з Віталієм тому,що зусиль потрібно прикласти не “верхівці”,а народу.Кожен з нас повинен відчувати відповідальність за свою державу та її цілісність.А також,на мою думку,наша нація і так добре згуртована та обєднана,а “верхівка”іноді зацікавлена в хибності цієї думки.

    ВідповістиВидалити
  16. Не існує ні "київського", ні "донецького", ні "харківського" народу.
    Існуємо всі ми разом - єдиний український народ, на нашій власній території. Наші регіони не перетворюють нас на різні народи, а збагачують нас , як націю. Завдання кожного українця не допустити національного подрібнення.

    ВідповістиВидалити
  17. Українці мають все для консолідації:мову,спільну історію та прагнення до чогось кращого.Нам невистасає тільки поштовху для об*єднання!
    Жаль що цим поштовхом можуть бути тільки війни.

    ВідповістиВидалити
  18. Сьогодні громадянини україни ввідають перевагу неоднаковим геополітичним спрямуванням,порізному бачать наше майбутнє. Такий суспільний поділ через регіональні та вікові відмінності.
    Для того щоб консолідувати наше суспільство потрібно:відновити українську культуру,говорити спільною державною мовою,відновити тісні економічні звязки між регіономи України.
    Отже,я вважаю що консолідувати наше суспільство можливо!!!

    ВідповістиВидалити
  19. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
  20. Я вважаю що потрібна бути одна правляча партія . Їх багато і кожен роздирає Україну на частини і від цього страждають прості люди. А якби була єдина партія , то думали про добробут країни і її процвітання . На мою думку , лише б тоді панувала консолідація в нашому народі.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Автор видалив цей коментар.

      Видалити
    2. Ми, Ніколь, вже маємо досвід однопартійної системи - комуністичної! І дійсно, вони думали про добробут і процвітання, але власний, номенклатурний. А всіх, хто пробував зробити їм зауваження чи покритикувати, чекали різні там Соловки та Мордовії. Так і знищено було цвіт нації. Єдина партія - це відсутність демократії, можливий і лад в країні, в якій не чутно буде її громадян.

      Видалити
  21. Я вважаю що можна консолідувати українську націю, тільки при певних умовах...Якщо внас буде спільна мова, не буде верхі і низів всі буть рівні...Тому що, по іншому народ згуртувати неможна. Хоча в кожної людини всоя думка і її важко переконати, тому можна консолідувати лише на 99% на всі 100% ніколи нікому не вдасться, як би цього не хотілось, "всі ми люди" і кожен думає по різному...

    ВідповістиВидалити
  22. Я думаю,що на даний момент Україна поділена на західну і східну!
    Її поділили спеціально,щоб наш народ ворогував один з одним і знишували себе!
    Згадати історію України,то ми можем побачити,що ми завжди були під якоюсь державою.Ми не були цілим,родиною...просто
    нацією.Нам потрібно об'єднатися...забувши всі чвари,що були між західними і східними областями.
    Я погоджуюся з думкою Олександра Анатольовича і Русланом Бліновим,що неіснує відмінностей між українцями!
    Якщо нація роз'єднана,то вона веде до зникнення "держави"!
    Я думаю,що в 21столітті ми ми станемо нацією,а як ні,то зникне наша Україна!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ВідповістиВидалити
  23. Перш за все, наша країна пережила досить важкі часи,і була під владою різних держав, які виховували українців по своєму (будували школи з їхніми мовами, змушували дотримуватися їхньої культури, знати їхню історію), але не зважаючи на це, ми добились незалежності і дотепер живемо дружньо якими б різними ми не були,і якими б мовами не розмовляли. Що б там з нами не траплялось по дорозі до незалежності, ми завжди будемо разом, так склалося історично, і буде зажди. Інакше наша держава просто б не існувала.

    ВідповістиВидалити
  24. Консолідація українського народу - дуже важке завдання, а зважаючи на сьогоднішню політичну ситуацію - майже нездійсненне.Але якщо подумати,можна хібащо використати безперервну переробку минулого, яка дозволяє здійснювати національна система мислення, по суті охоплює всі інші і іменована - «свідомих».
    Переробка минулого потрібна з двох причин. Одна з них, другорядна і, так би мовити, профілактична, полягає в наступному. Націоналіст терпить нинішні умови почасти тому, що йому нема з чим порівнювати. Він повинен бути відрізаний від минулого так само, як від зарубіжних країн, бо йому треба вірити, що він живе краще предків і що рівень матеріальної забезпеченості неухильно підвищується. Але незрівнянно більш важлива причина для виправлення минулого - в тому, що треба охороняти непогрішність нацИі. Речі, статистика, всілякі документи повинні підганяти під сьогоднішній день для доказу того, що "передбачення" нацИков завжди були вірні. Мало того: не можна визнавати жодних змін у доктрині та політичної лінії. Бо змінити погляди, або хоча б політику - це значить зізнатися в слабкості.

    ВідповістиВидалити
  25. Консолідація української нації це одне з основних завдань, тому до цього потрібно підійти рішуче та як найшвидше. Ми один український народ , тому нам потрібно згуртуватися та показати яка ми сила!

    ВідповістиВидалити
  26. Звісно можна, якщо кожен із нас буде прагнути жити в единій державі, то ми зможемо консолідувати українску-націю. Держава- як родина, якій потрібно прагнути, до рузоміння,єдності ,що приведе до зміцнення у відносинах, говорити і робити все для цього, а не відстоювати власні інтереси керуючися егоїзмом та користю. Ми бачемо, як презедент і політики ділять державу навпіл: реклами,новини, масова інформація і т.д.Тому для того щоб нам бути державою-родиною необхідно більше говорити про едність, про добробут: робити все для цього.Щоб відчути себе нацією потрібно прагнути до единого.Король Людвік Xl говорив: «розділяй і властвуй» ,а Біблія говорить що: кожне царство поділене супроти себе, запустіє і дім поділений супроти себе не втримаеться .

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. в кожного різна думка, ми в ній розійшлись то про яку консолідацію вже можна говорить...=)

      Видалити
  27. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
  28. Україна -це наша Батьківщина, об`єднати її можна тільки тоді коли все буде направлено на благо своїх громадян. Як у великій родині,так і в Україні повинна панувати любов,мир,злагода,пошана до старших. І тоді ми будемо називатись українцями,а зараз в країні немає єдності,тому що різні партії трактують свої погляди на нашу мову,культуру,освіту,і ми українці повинні пам`ятати свої забуті традиції. Читати українських письменників,а саме геніального художника і поета Тараса Шевченка,який невтомно прославляв Україну.
    Тоді не залишиться і сумніву в тому що Україна розвалиться. І ми повинні відроджувати хліборобство,найродючіші чорноземи в Україні на яких вирощують: зерно, пшеницю, жито,рис, кукурудза,соняшник. Продукти були не з-за кордону,а наші ,вирощені на полях . Тканини високого ґатунку на яких вишивали рушники та вишиванки наші бабусі.
    І ще важливим для об’єднання України є відродження наших фабрик і заводів. Люди будуть забезпечені роботою і відповідною зарплатною. І не будуть за копійки стояти перед Верховною Радою і висловлювати їхні думки.
    Отож цінуйте Україну,щоб вона процвітала і єдналася!

    ВідповістиВидалити
  29. Україна- це наша Батьківщина, яка з давніх часів вважається міцною непохитною державою. Ще за часів Богдана Хмельницького,запорізькі козаки сміливо боронили свою землю від ворогів. Але часи змінилися і зараз негативна інформація приходить до нас з пресою,комп`ютером,жорстокими фільмами. Також відкривається багато кафе,ресторанів екзотичної кухні,а свої страви української кухні відійшли на друге місце. Забуваються часи коли наші бабусі пекли духм`яний хліб,варили український борщ,вареники,галушки. Це все складові нашого українського побуту. Ниви достиглої пшениці,запашні короваї,червона калина,вишиванка,рушник, який вишитий маминими руками,колискова - все це є символи України,якими ми повинні пишатися і передавати їх з покоління в покоління. Як говорили прадіди:"Козацькому роду нема переводу".
    Коли ми все це зрозуміємо, то станемо міцною,непохитною державою.

    ВідповістиВидалити
  30. Я вважаю консолідувати українську націю можна, все залежить тільки від нас самих. Ми маємо спільну мову, релігію, історію, але всеодно ділимся на захід і схід. Аби кожна людина думала не тільки за себе, а й за народ, я вважаю що ми б були одним цілим.

    ВідповістиВидалити
  31. Так,звичайно, українець повинен шанувати свою мову,традиції,звичаї,але суть консолідації полягає в тому,щоб людина пишалася своєю державою і їй було комфортно в ній жити. Комфорт для прожиття громадянина в своїй країні не забезпечує тільки любов до мови,полів,річок,лісів, родючої землі і всякого вище перерахованого старшокласниками.От ,правду кажучи, нам пишатись сучасною Україною немає чого. Чи може забезпечити наша влада нас достойним життям? Чим ми повинні гордитись- вічними кризами, мізерними зарплатами, високими цінам на продукти,техніку та на інші товари, прожитковим МІНІМУМОМ,який не відповідає потребам людини? Сьогодні майже кожен ураїнець гарує на декількох роботах,щоб забезпечити свою сім*ю всім необхідним. Ось майже всі основні причини чому громадяни України швидко тікають зі своєї держави,як з тонучого "Титаніка" ,на даний момент-це не еміграція людей з країни, це ЕВАКУАЦІЯ.
    Тому,щоб українська нація була консолідована,перш за все,потрібно щоб люди пишались своєю країною,а це можливо за умови підвищення рівня життя в Україні.Коли людині буде затишно в своїй державі, будуть дотримуватись права громадян-от тоді можна говорити про любов до своєї країни і об*єднання заходу та сходу.І тоді кожен українець з гордістю буде себе називати громадянином України і перед ним не поставатиме такого питання якою мовою говорити, йому самому захочеться, щоб про цю мову і цю країну знав кожен на земній кулі.

    ВідповістиВидалити
  32. Отже, потрібно міняти систему управління в нашій державі,політику та керівний апарат. А високі гасла та пафосні слова (типу мамині колискові та бабусині рушники і вишиванки,рідні поля та озера),- це все добре, але докорінно змінити цими балачками нічого не вийде. Так, можливо, любов до традицій і культури виробиться(і то не в усіх). Тим більше лише ці фактори не зміцнять державу. Вони можуть лише сприяти консолідації за формулою:зміни в політиці та економіці-зміни в свідомості і моралі+"мамині рушники і колискові"= міцна держава.
    А самі рушники і вишиванки- це не фактор зміцнення держави.

    ВідповістиВидалити
  33. Нас одну могутню державу. ділять на захід і схід.хороших і поганих.світлих і темних. Але ж ми одне ціле.У нас є чим пишатися,в нас так багато спільного.Ми б зміцніли,аби це дійшло до кожного і в серці пробудило хоч маленьку іскру патріотичностьь.

    ВідповістиВидалити
  34. в першу чергу потрібно змінити владу в Україні!
    і як можна бути українською нацією, якщо навіть прем`єр-міністр України Азаров - РОСІЯНИН!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Повір, Владік, трапляються такі росіяни, які, вибач, більше українці, ніж ми з тобою!!!

      Видалити
  35. Я переконана, що консолідувати українську націю цілком можливо. Так як досвід показує, якщо прикласти максимум зусиль, то можна досягти бажаної мети. Отже, консолідація – можлива, але за рахунок власних зусиль. На протязі багатьох років, ми боролися за вільну країну, за об’єднання нашого народу, а тепер маючи незалежну державу ми все одно не є єдиним цілим. Ми маємо безліч різних чинників, які мають нас зближати: мову, релігію, історію, традиції, проте ми не припинили ділитись на дві частини. У нас є чим пишатись, ми маємо стільки спільного.. Але ми не станемо одним цілим, якщо кожен не захоче, щось змінити. Для того, щоб стати однією цілою державою необхідно, щоб кожен з нас «пробудився» та почав діяти.

    ВідповістиВидалити
  36. Консолідація України, на мою думку, можлива але для цього потрібно не так багато – справжнього «господаря» для нашої неньки. Україна – це мальовнича країна своїми колоритними традиціями, співочою мовою та багатьма перевагами яких немає в інших державах. Для справжнього господаря достаток та спокій – це є найвищим досягненням та гарантом для його родини. Народ – це діти своїх батьків, які повинні мати все найкраще. Консолідація нашого народу – це дружність, згуртованість та волелюбивість. Отже, все залежить від нас самих тільки ми можемо змінити цю ситуацію в нашій державі на краще.

    ВідповістиВидалити
  37. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
  38. На мою думку нашу країну уже нічим не консолідувати тому що наша вельмешановна Верховна Рада принімає негативні для країни рішення. Якщо подивитися на нашу країну очима поляків росіян і зробивши висновки можливо сказати що ми своїми руками її знищуємо , що дуже впливає на стан самої країни та її громадян.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ооо, як не як, але я погоджуюся з цими словами, тому що наша теперішня влада сама не знає чого хоче! Дуже гірко усвідомлювати, що наша Україна по-троху падає на коліна перед іншими державами світу. Іноді складається таке враження, що Верховна Рада піклується не про народ, а тільки про подіі які відбуваються в Європі і самі намагаються щось подібне зробити. Одне питання! Навіщо? Навіщо приходити до влади і розкидатися на ліво і на право своїми пустими обіцянками? Невже так важко зробити хоч раз, щось дійсно корисне для народу? Наша влада закриває очі навіть на майбутнє України, а саме на дітей! Це ж реально наше майбутнє, невже так важко заборонити продажу різних виробів неповнолітнім, а якщо такі випадки й сталися то щоб це переслідувлось ЗАКОНОМ!!! хочу навести приклад: не пам'ятаю якого року у СССР був схвалений "сухой закон" (по-моєму), суть в тому, що кримінальність республіки зменшилась на очах, покращилась праця людей і просто всі жили без цієї "отрави".
      висновок: на мою думку, нашій владі не потрібно вирішувати "сверх" справи, потрібно почати з того, що реально є потрібним українському народу і тоді можливо наша країна процвіте, хоча я сумніваюсь в це!!!

      Видалити
  39. "Чи можна консолідувати українську націю?"-на мою думку це дуже важливе питання для українців,адже консолідація необхідна для подальшого стабільного розвитку країни. Частенько в українців виникає питання: чи буде наший теперішній президент продовжувати справу минулого президента,який у своїх передвиборчих заявах говорив,що для нього основна мета це консолідувати український народ. Я вважаю,що консолідація нації це ще один важливий крок, для покращення життя країни.

    ВідповістиВидалити
  40. Консолідація,вона так необхідна для подальшого розвитку нашої країни.
    Всі наші політики які на президентські вибори висувають свою кандидатуру,обіцяють,що в нас у Україні стане краще жити,робочих місць більше буде,і для підприємців буде менше податків,а в пенсіонерів пенсія збільшиться.(і це тільки малий відсоток цих обіцянок.)
    Але чомусь після виборів,про всі ці обіцянки забувають так само,як наш теперішній президент.
    Потім у народу виникає питання то коли ж президент консолідуватиме український народ, як обіцяв у своїх передвиборчих заявах, а не ще більше поглиблюватиме закладений політиками розкол?
    З одного боку,якщо поглянути то самий народ також трохи винний,тому,що наш народ скільки не вчи,а як кажуть "наступають на одні і ті ж самі граблі"
    якби можна було,що політик який не виконує своїх обіцянок,то його зразу знімати з його посади.
    Але в нашій країні цього не може бути.тому,що кожний 5,10 політик,"як не кум то друг то сват президента".
    Дивлячись на всі проблеми які виникли у нашій країні за останні роки, нашій країні просто не обхідно консолідувати.!

    ВідповістиВидалити
  41. Я вважаю, що українську націю можна консолідувати. Але для цього потрібно досягти дуже багато зусиль. Спочатку потрібно знищити корупцію у нашій країні, а саме у державній владі. Потрібно поміняти приздента, який би робив все для країни, а не для самого себе. Люди повинні бути всі рівні, а не одні кращі за інших. І саме більше все залежить від нас, людей, як ми самі будимо себе поводити, так ми і будем жити. Які люди, таке і життя буде.
    отже, я вважаю що консолідація, був би важливим кроком у розвитку нашої країни.

    ВідповістиВидалити
  42. Консолідація держави це звичайно ж добре, але я вважаю що цього робити не потрібно. Верховній владі та насамперед народові потрібно прибрати так звану "планку" між Східною та Західною Україною, щоб між ними не було ніяких кордонів. Як вже сказав Олександр Анатолійович, відрізняти нас не потрібно, ми маємо спільні біди, спільне щастя, спільну землю та на кінець кінців єдину владу, яка нічого не робить!
    Навіщо робити об'єднання країни, якщо вона і так єдина. Нашим політикам потрібно об'єднати вибачте, свої мізки.
    Навіщо ще сюди заносити Дніпро, так званий "Природний вододіл" ? Нині водою Дніпра користується 70 % населення України (майже 35 мільйонів осіб), також на нього припадає половина всіх річкових шляхів країни й основна частина (близько 60 %) річкових перевезень вантажів і пасажирів. Як ви бачите, цей уявний кордон існує тільки у влади, чому взагалі він повинен розділяти Україну? Це всього лише річка, яка по природним причинам перетнула цю територію навпіл! Дніпром користується як і Східна, так і Західна частина України.
    Україна - прекрасна, це стосується людей та всього що в ній знаходиться, але на жаль в цій країні ще не знайшлося чесної та розумної людини, яка б поставила всіх на місце, а не виставляла нас на сміх перед всіма!

    ВідповістиВидалити
  43. Консолідація,як одна з характеристик взаємодії різних соціальних суб'єктів і політичних акторів,є одним зі шляхів досягнення соціальної згоди в суспільстві,що особливо важливо для трансформаційного суспільства,котрим є Україна. А своєрідну точку відліку в цьому процесі має покласти концепція національної ідеї,сприйнята більшістю громадян. Але саме тут виникає проблема. Бо,на превеликий жаль,досі жоден із запропонованих проектів національної ідеї не знайшов громадського визнання. Також консолідація української нації супроводжується зростанням чисельності населення України на всій її території. Це відбувається як за рахунок природного приросту,так і внаслідок переселення великих мас вільнонайманих робітників.
    Отже,я вважаю що можна консолідувати українську націю.

    ВідповістиВидалити
  44. Я вважаю що консолідувати українську націю авжеж можна!
    Насамперед це має усвідомити кожен українець, якщо ми самі цього захочемо - то це вже не буде проблемою для нас.
    Якщо нація згуртована, то її тисячолітнє надбання, себто історія та культура, проіснує ще багато років.
    На сьогоднішній день це дуже актуальне питання в нашій країні. Українське суспільство зараз зовсім не консолідоване, це зумовлене завдяки багатьом чинникам. Дякуючи мовному закону наша країна ще більше розділилась, адже більшість вважають російську своєю рідною мовою. Взагалі, я гадаю, що Росія гальмує утвердження української державності. Також можна зазначити низький розвиток політичної культури та національної толерантності.
    Вирішити цю проблему можна завдяки розвитку громадянського суспільства, спільної української пам'яті, українській церкві та, найголовніше, ладу в країні.

    ВідповістиВидалити
  45. Як відомо, "нація" - це етнічна спільнота з єдиною мовою і самосвідомістю (як особистим відчуттям «національної ідентичності» так і колективним усвідомленням своєї єдності і відмінності від інших). "Нація" фактично є синонімом терміну "народ".
    І, як на мене, українцям дуже багато часу потрібно для того, щоб зрозуміти це поняття.
    Адже, з давніх часів правління України бажало об'єднати наших людей, але минали роки, влада змінювалась і громадяни почали забувати про єдність....
    Багато громадян нашої країни спілкується іноземною мовою, забуває про традиції та звичаї, обирає іншу релігію, від'їжджає за кордон і ,врешті-решт, забуває про свою Батьківщину!
    Тож, давайте не будемо порушувати законів наших предків!
    Як говориться: "В єдності сила нашого народу!!!"

    ВідповістиВидалити
  46. Так, я вважаю, що українську націю потрібно консолідувати.Але для цього потрібно досягти дуже багато зусиль. країна повинна творити нову історію, і творити ми маємо її разом.Це якісь соціальні заходи,спортивні заходи. Це все завязано на такому підгрунті, це може бути навіть економіка, заробітні плати, коли люди забезпечені, вони не будуть думати про те що і хто і коли за що голосував, на якій мові хто говорить, а коли людям важко себе реалізувати в житті, вони шукають кращого життя.Отже, я вважаю що консолідація, був би важливим кроком у розвитку нашої країни.

    ВідповістиВидалити
  47. Аліна Уманець



    На мою думку, та напевно на думку більшості жителів України, вважають, що Україні достатньо мати добрих державних управлінців і успіх нації та в державі буде гарантовано.
    Національна консолідація є складним та багатовимірним питанням , яке вміщує в себе такі поняття, як нація, національна ідея, національні інтереси, національна єдність. Про національну консолідацію говорять багато, як представники влади, і представники різних політичних сил, але це питання до сьогодні залишається одним із маловивчених. Робота актуальна, тому зумовлена насамперед тим, що процес консолідації української нації є найголовнішим питанням сучасного розвитку держави, і важливим є аналіз чинників консолідації нації та вплив на ці процеси, як внутрішньополітичних, так і зовнішньополітичних чинників. Обговорюючи роботи українських етнополітологів, можна переконатись, що більшість з них звертає свою увагу на чинники, які розділяють націю, посилюють міжнаціональні суперечності. Також останнім часом в українських чинниках масової інформації можна зустріти висловлювання окремих політологів, які доволі насторожливо відносяться до процесу національної консолідації.

    ВідповістиВидалити
  48. Я вважаю, що консолідувати українську націю неможна. У кожної людини свої інтереси (у багатого одні, у бідішого інші), тому об'єднати українську націю, буде дуже важку, враховуючи на те що в Україні населення 45000000 осіб. Отже, потрібно міняти систему управління в нашій державі. А високі гасла та пафосні слова,- це все добре, але докорінно змінити цими балачками нічого не вийде. Так, можливо, любов до традицій і культури виробиться.

    ВідповістиВидалити
  49. Навіщо поєднувати те, що поєднається тільки часом? Вчивши історію, ми бачимо, як і Західна Україна, так і Східна були під владою зовсім інших «світів», котрі навіювали різні ідеали. І так не одне століття. Ми надто різні, щоб возз’єднатись як одна Українська нація. Принаймні, робити це не зараз. Ми всі вчили хімію: якщо поєднати «не поєднані» речі, може відбутись вибух.
    Тому я вважаю, що консолідація – це «справа» не одного століття. Адже зі Дня Злуки 1919 року (з офіційної дати возз’єднання) не пройшло й століття, а ми хочемо стати «однієї крові». Все так швидко не відбувається. Хоч і офіційно ми називаємось однією нацією.
    Звичайно, і західні українці і східні мають дуже багато спільного. Але цього на даний момент замало. Тому не будемо квапити час. Якщо Україна дійсно консолідується як справжній народ Однієї Держави, ми тільки станемо сильнішими. Адже бути українцем – це гордість , це сила, це бажання наслідувати таку сильну, мужню націю.

    ВідповістиВидалити
  50. Колісник Марина

    Я вважаю, що консолідація української держави можливаі цілком реальна. Ми всі живемо в одній країні і тому повинні приймати рішення узгодженно і шукати компроміс у вирішенні різних політичних, культурних, тереторіальних, екологічних, економічних, релігійних та інших важливих питннях для нашої країни. Кожен повине почати з себе, тобто змінювати щось в собі, а не жалітись на владу чи на якісь інші чинники особистого характеру. Якщо кожна людина буде прагнути до обєднання країни, нації, буде йти до цієї мети, та починати змінюватися, то ідеє єдності держава цілком реальна.
    Україну не повинні поділяти на правий і лівий берег, Україна має бути єдиним цілим і, як я вже казала, щоб це сталось кожен повинен почати зміни у собі. Якщо народ буде єдиним цілим, одним налагодженим механізмом, то ні аолітика ні географічне положення нашої країни не буде впливати на це.

    ВідповістиВидалити