понеділок, 25 лютого 2013 р.


Вельмишановні старшокласники!!!

Сьогодні ми розпочинаємо пяте засідання нашого з Вами онлайн-клубу "НОМО РОLITIKA". А присвятив я його аж занадто актуальній проблемі сьогодення - сучасній державній молодіжній політиці. 
До речі, тему для обговорення запропонувала ваша ровесниця, учениця 10-М класу, Килимиста Ілона. За що їй дуже вдячний. Все ж не байдужа росте заміна, а значить не все так погано у нашому домі!!!
Запрошую вас долучитися до обговорення на тему:
"Чому сучасна молодь не потрібна власній державі? Як працевлаштуватися після закінчення вузу? Ваш рецепт."
Що думає наша сьогоднішня молодь - освічена, креативна, енергійна?

43 коментарі:

  1. Зараз в нашій державі влаштуватися після ВУЗу майже неможливо,треба "йти по трупам,пробиваючись ліктями".Адже багато посад які розраховані на молодь,щей досі займають пенсіонери,скажем так "застарілі кадри"так вони надійні,але дорогу треба давати молодим.А вони цього робити й не стараються і працюють до останього.Коли в цей час молодь спивається і наркоманить.

    ВідповістиВидалити
  2. Як і зазначено в лекції, щоб влаштуватись на роботу після закінчення ВНЗ потрібен досвід роботи, але де ж його брати? Робочих місць не вистачає, а це означає , що досвіду та практики немає. На даний час нас може врятувати тільки добра освіта та збільшення кількості робочих місць, це допоможе молоді знайти ту роботу, яка "до душі", а не ту на яку першу прийняли. Це забезпечить становлення молоді в суспільстві та підвищення рівня життя в Україні.

    ВідповістиВидалити
  3. Я вважаю,що проблема сучасної молоді це насамперед провинна нашої держави.Адже на сьогодні в молодому українському суспільстві спостерігається катастрофічний занепад: інтелектуальна та духовна деградація,безробіття, зростання цін, низький рівень заробітної плати, загальне зниження рівня життя, зростання злочинності, наркоманія.Проблеми, з якими стикається молодь під час пошуку роботи є вимагання стажу роботи та потреба мати необхідні зв’язки. Менш значущими є такі труднощі, як те, що роботодавці не бажають брати на роботу молодь або вимагають від неї дуже багато знань і умінь,а де ж візьметься тей стаж і навички,якщо ти тільки закінчив навчання?!.Таке відчуття,що наша держава нічого нерозуміє.В наш час дуже важко працевлаштуватися,але якби наша держава зробила так щоб після закінчення ВУЗу навчальні заклади забезпечували випускників робочим місцем,то було б дуже добре!

    ВідповістиВидалити
  4. Таня ось Вам посилання на постанову Кабміну (http://osvita.ua/legislation/Vishya_osvita/17145/), яка діє і нині. Відповідно до неї деякі випускники-бюджетники мають відпрацювати не менше трьох років за фахом на державу і часто-густо отримують від вишу направлення. Щоправда це переважно направлення в глухі сільські місцевості, де на молодого спеціаліста чекають одні розчарування і мінімум комфорту.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Олександр Анатолійович!!В тому й річ, що деяким.Але закінчити вищий навчальний заклад і працювати в глухій сільсікій місцевості,а направлення в більшості випадків дають саме туди.Я думаю,що це несправедливо і неправильно,адже як ви й сказали, які можливості в селі та ще й молодій людині!

      Видалити
    2. Все правильно, нічого тут не добавиш! В радянські часи до цього питання ставилися більш серйозніше, зважено. Коли в сільській місцевості не вистачало відповідного фахівця, тоді вибирали когось здібного із сільської молоді і його відправляли в місто на навчання, з перспективою повернення в рідне село. Колгосп (в основному)брав на себе всі клопоти по його навчанню.
      Як бачимо зараз - села практично немає, інфраструктура знищена, цивілізації нуль (я маю на увазі газифікацію, розважальну сферу, обслуговуючу), молодь при першій нагоді або ж тікає в місто або ж заглядає до чарки, бо інших розваг у селі немає. От і потрібні там нікому не потрібні молоді фахівці. Шкода, але це правда життя, яку нікуди подіти!!!

      Видалити
  5. На сьогоднішній день в нашій країні ситуація не з кращих. Нашій держві всього лиш 22-й рік пішов, вона ще молода. Тому, я вважаю, що майбутнє нашої держави залежить від нашої сучасної молоді. Якщо говорити, про те що чи потрібна молодь державі, то з однієї сторони так, можна сказати що не потрібна. Адже сучасній верхівці потрібно задовольняти їхні інтереси. Їх вони ставлять на перше місце, ніж наприклад вирішити питання про стипендії, це по-перше. По-друге, молодь повинна також сама думати про себе. Одні ведуть негативний спосіб життя, а потім скаржаться на державу, інші займаються спортом, навчаються, ведуть активний спосіб життя, можливо, хтось і задумується про державу, але звичайно одній людині державу не змінить. Наше правління думає спочатку про те, "що ще вкрасти", а питання про молодь залишають на задній план. На мою думку, потрібно більше проводити різних оздоровлюючих заходів, змагань, в яких переможці отримують цінні подарунки, або навіть і гроші. Потрібно якось заохочувати молодь, думати не лише про себе, а й про майбутнє держави. Їм все рівно, що на таку стипендію студентам в місяць не прожити, адже вона навіть не складає прожиткового мінімуму. Щодо того як влаштуватися після вузу на роботу. То так в наш час це дуже важко. Але не дивлячись на це, потрібно бути активістом у ВуЗі це раз. По-друге потрібно брати участі в різних конкурсах, підтримувати зв'язки з багатьма людьми, заводити нові знайомства. Ну й найголовніше це закінчити ВНЗ. Але є такі ситуації коли на твій диплом навіть і не дивляться, а просто проводять з тобою співбесіду. В такому випадку якщо ти заплатив просто за свій диплом, то звичайно за співбесідою ти не пройдеш, адже відразу помітять, що ти не високо кваліфікований працівник. Тому потрібно розвивати своє мислення, своє говоріння, свій власний світогляд, ну і звичайно вчитися у ВуЗі, адже ВНЗ з тебе не робить кваліфікованого працівника, він лише допомагає тобі здобути вищу освіту. Отже, багато чого залежить від нас самих.

    ВідповістиВидалити
  6. Звичайно нашій державі потрібні молоді фахівці.Але, на мою думку,належних умов для їх самореалізації нестворено.Працевлаштуватися після закінчення вищого навчального закладу важко,а в більшості випадків не можливо,через те що деякі навчальні заклади дають нам “фіктивну”освіту.Тільки конкуренція на ринку знань може покращити становище.Молодь повинна виховувать в собі такі якості як:чесність,відповідальність і завжди бути ініціатором ідей.

    ВідповістиВидалити
  7. Для 11 класників на мою думку це є одне із найгостріших питань.

    В нашій країні на данний момент все можна купити і так же ш само все продати.Якщо звісно совість дозволить.

    Давайте зараз відкинемо державну політику на 2-ий план.
    Більшість випускників хоче вступити до вишу на такі спеціальності як Юриспурденція та Економічна діяльність.Такі звиду прості спеціальності приваблюють всих охочих до лекого життя.

    Але чи потрібні в країні такі спеціальності?
    О.Анатолійович вже зауважив,що ми ними насичені повністю.Тож я думаю,що наперед потрібно думати про працевлаштування в майбутньом.Більшість з нас же просто хоче отримати освіту,бо так заведено з "совкових" часів.

    Наведу лише один приклад:
    Середня зарплата бухгалтера в нашому місті 1400-2500грн.
    Зарплата хорошого електро-газозварника від 3000грн та вище.

    Тож я думаю,що спочатку потрібно визначити коло працевлаштування в країні,а не вступити до найпопулярніших вузів а потім жалітися,що держава недопомагає.

    А про три роки відробітку на державу моя думка така:
    -Потрібно радіти,що вас на три роки забеспечуть роботою.Не так тим "грошам" які ви заробите,а самому досвіду роботи.На данний момент я думаю він є безцінним!

    ВідповістиВидалити
  8. На мою думку, працевлаштування на гідну роботу майже не можливе, адже нікому не потрібні юні фахівці. В наш час дорослій людині з досвідом роботи важко влаштуватись, то що вже говорити про тих, що закінчили ВУЗ. Зараз такі умови, що пенсіонери не покинуть робочого місця поки їх не винесуть, а молодь тим часом просто з безвиході намагається вчепитись хоч за щось. От і висновок, що ми не потрібні державі, але ми потребуємо в ній і в її допомозі.

    ВідповістиВидалити
  9. Автор видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
  10. На мою думку, багато молодих перспективних юнаків і дівчат не можуть знайти собі роботу, тому що після закінчення ВНЗ навідмінно з красним дипломом люди відразу шукають місце працевлаштування і в багатьох випадках не находять і після того вони падають духом і в 70-80% спиваються і навіть починають вживати наркотики. А головне питання: "Чому ми не потрібні своїй Державі?", тому що головна задача отих людей, що сидять в Верховній Раді "викачувати" з нас гроші. Багатьом людям немає за що купити собі хлібу, а оті аморальні люди навіть взимку мають темніший загар ніж афроамереканці і із за свого "пуза" не бачуть, що твориться навколо них. Отже напрошується висновок, що ми потрібні Державі тільки заради вигоди і знущання над нами де таке бачено, щоб бабуся якій до 70 дуже рідко до 80 років просити милостиню на морозі яка в кінечному рахунку захворіє і ті гроші, що вона мала потратити на їжу потратить на медикаменти які в наш час коштують "кругленьку" суму. Молоді хлопці та дівчата з красними дипломами дуже часто працюють гружчиками, уборщицями, двірниками які подавали дуже великі надії і Державі на це, щоб не сказати грубо "наплювати". Це моя думка щодо цієї теми...!!!

    ВідповістиВидалити
  11. Олександр Анатолійович! Дуже приємно, що Ви обрали саме цю тему, адже проблема працевлаштування досить актуальна серед молоді, особливо для учнів старших класів та випускників.
    Дуже звична думка, що у всих негараздах винна лише влада, але не треба знімати відповідальності із самих себе. І саме ми - молодь, яка має зробити вибір майбутньої професії, що прагне щасливого та безтурботного життя в своїй рідній країні має шанс покращити цю ситуацію в майбутньому. Адже обираючи професію дуже важливо об’єктивно оцінювати свої здібності, покликання та вміння , потреби країни в тих чи інших професіях, не варто обирати спеціальність та вуз тільки тому, що на сьогодні це «модно».
    Дуже прикро спостерігати за тим, що краща молодь країни, не здобувши професії після 2-3 курсу виїзджають за кордон, бо там платять гарні гроші . Але є приклади і того що здобувши освіту за покликанням, приклавши максимум зусиль в навчанні і ставши гарним спеціалістом в своїй галузі, молоді люди таки влаштовуються на роботу, роблять не погану кар’єру та заробляють не малі гроші і в рідній країні. Роботодавці престижних компаній зацікавлені в молодих спеціалістах, обізнаних , кваліфікованих, прагнучих до роботи, зацікавлених до поглиблення досвіду в тих чи інших галузях.
    Звісно сьогодні наша влада не дуже піклується про нас – простих людей… мабуть їм на це бракує часу…та й не цікавлять їх такі питання ((. Тож надіятись на диво - марна справа. Не думаю, що в нашій політиці щось зміниться саме по собі. Тож давайте прикладемо максимум зусиль і кожен зі свого місця внесе хоча б малесеньку часточку в покращення цієї ситуації в майбутньому, адже :«все починається з малого».


    До речі, Олександр Анатолійович, ваша лекція бомбезна!

    ВідповістиВидалити
  12. Я вважаю, що молоді на даний час дуже важко працевлаштуватися. Керівництво нашої держави не звертає уваги на підростаюче покоління. Для того, щоб молодому спеціалісту влаштуватися на роботу, вимагають 3-4 роки стажу. А де взяти той досвід? Промисловість в нашій державі не розвивається, підприємства занепадають і банкрутують. А сучасна молодь хоче жити гарно, але можливості не завжди співпадають з її планами та бажаннями. Якби при владі стояли люди молоді, креативні, досвідчені, тоді б, може, змінилася ситуація в нашій країні. Люди, які досягли пенсійногго віку повинні йти, а на їх місце повинні стати молоді люди з новими баченнями, з сучасними ідеями. Щодо нас учнів, студентів залишається тільки вчитися, щоб "досягнути успіху".

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. От і я погоджуюсь з тим, що наше учнівське завдання на сьогодні вчитись,робити обміркований вибір в плані професії та вірити в те, що саме ми зможемо внести змінити на краще в розвитку нашої держави.

      Видалити
  13. Наша незалежна Україна вже 21 рік стає самостійною державою,але в ній не вистачає хороших керівників, які б правильно розвивали економіку та політику кріїни.Тому що рівень освіти у нас високий по зрівнянню з країнами Євросоюзу. І молодь у нас всебічно розвинена,наші випускники поступають у вузи, де здобувають спеціальну освіту,і надіються в майбутньому бути потрібним своїй країні,але рідна країна не готова брати молодих спеціалістів.Тому що їм потрібні досвідчені працівники, а не студенти, яких потрібно вчити від теорії і до практики.
    Але політикам і деректорам потрібно швидко заробляти гроші.І на цьому закінчується їхній вклад в майбутнє Тому спеціалісти ,знаючи що ]хні знання та вміння нікому не потрібні ,їдуть за кордон, де працюють на чужу державу і залишаються там назавжди.А ми не задумуємось що буде з нами і нашою державою через деякий час ,які досягнення нас чекають,коли молодь буде покидати рідну неньку Україну

    ВідповістиВидалити
  14. Знову через проблеми з доступом до інтернету, учень 11-Б класу Теліженко Іван додає свій коментарій через мене. Тож прошу:
    "На мій погляд Україна потрохи йде на дно(як знаменитий "Титанік")!Зустрічне запитання,"МИ ВЗАГАЛІ КОМУСЬ ПОТРІБНІ?"...хіба що батькам,які прикладають усіх зусиль,щоб їхня дитина була з вищою освітою і просто залишалась "людиною".Є вища освіта,то де ж працювати?Я вважаю,що молодь сама винна в тому,що вона непотрібна власній державі!Вишла б раз і перевернула всю Україну,як казав екс-президент В.Ющенко,"Бандити повинні сидіти в тюрмах"(я за те,що потрібно перевернути,як кажуть:"верхівку того айзбергу", що зветься Україна...тих злодіїв у законі,які безперервно виснажують нашу Україну тим,що грабують,грабують і ще раз грабують її...)!
    А за працевлаштування я взагалі мовчу... Не будемо говорити за те,що десь там щось написано,то все слова,а слова,то вітер!
    Я через декілька місяців піду вже в доросле життя..без "школи",а там уже повстане дуже гостре питання,де працювати після вузу?Де,де..за кордоном..одне бачу альтернативне розв'язання цієї проблеми...
    Мої поради:
    1."Сучасна молодь"..будь-те рішучими і зробіть прорив України на новий рівень економічного розвитку(без корумпованої України).
    2.Альтернативний варіант-це їхати за кордон(ну хто там чекає нас скажете "ви"..але там краще ніж у сьогоденній Україні!)
    3.Або жити(точніше виживати в Україні)!!!

    ВідповістиВидалити
  15. Молодь, яка є творцем майбутньої історії, являє собою чи не найпасивнішу частину українського суспільства. Одна із найменш економічно захищених верств населення, світогляд якої ще продовжує формуватися, вона інтуїтивно відчуває наближення глобальної української кризи, яку вона не в змозі відвернути. Можна говорити про відсутність представництва інтересів молоді на керівних посадах в органах виконавчої влади та у парламенті, де можна на пальцях перерахувати кількість молодих депутатів.Однак, молодь лише на 1-2% задіяна у громадських рухах та організаціях, і вони не можуть і не повинні замінювати собою діяльність та відповідальність держави, що зобов’язана опікуватись молоддю задля свого ж власного майбутнього.

    ВідповістиВидалити
  16. Коротенька ремарка до ЛЕКЦІЇ.
    Продукуючи кількісний показник нововведень в педагогіці, не варто упускати з виду його визначальний чинник – якісний. «Якщо в 2007 р. Україна займала 55 місце в світі за якістю вищої освіти, то в 2011 р. – 72. За якістю навчання на робочому місці Україна опустилася з 83 на 103 позицію…Згідно рейтингу глобальної конкурентоспроможності Всесвітнього економічного форуму, Україна входить в першу двадцятку країн по розповсюдженню вищої і середньої освіти. По кількості людей з вищою освітою Україна займає 8-е місце з 142 країн світу. При цьому за якістю освіти Україна знаходиться «у хвості». Зокрема, за якістю вищої освіти ми на 83 місці, а за якістю професійного навчання – на 103 місці» 3. Захарчук Т.В. Інноваційні технології навчання в сучасній школі/ Захарчук Тетяна Віталіївна// Освіта регіону: політологія, психологія, комунікації: Український науковий журнал/ Гол. ред. В.М. Бебик. –2011. – №3. – С.48.

    ВідповістиВидалити
  17. для чого мучитись, закінчувати ВНЗ, якщо навіть з червоним дипломом роботи немає? навіть закінчивши звичайне ПТУ знайти роботу - то неймовірна фортуна!!!
    всім потрібен стаж роботи, аби працевлаштуватися, але де взяти стаж роботи, якщо знову ж таки потрібно десь працювати, аби його здобути?
    абсурд. знайти роботу за освітою зараз можна лише з допомогою впливового дядька, або багатого батька.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. О, я підтримую думку Владислави, адже молодь якій вдалося влаштуватися на робуту, вийшло тільки через знайомих і близьких впливових людей. Мало кому з молоді вдалося самостійно добитися високого результату.

      Видалити
  18. На мою думку, проблема сьогоденної молоді насам перд провина Верховної Влади, тому що на даний момент люди, що сидять в Верховній Владі лише викачують з нас гроші і не звертають увагу на те, що деякі люди не можуть забезпечити себе їжею і одягом, через нестачу грошей. Головна проблема молоді, що навіть після закінчення ВНЗ вони не можуть влаштуватися на роботу, через те що такі аморальні люди, як в Верховній Владі сидять до останнього, майже всі пенсіонери. Хоч люди маю і червоні дипломи вони не можуть також влаштуватися на роботу, бо в них немаєдосвіду, нема робочих місць.

    ВідповістиВидалити
  19. Сучасна молодь не потрібна своїй державі тому що, це їй "дорого обходиться", якщо нею займатися потрібно вкладати в цих людей гроші, а владі проще жирувать і куплять дачі в Криму...Зараз щоб добре влаштуватись на роботу потрібно закінчити солідний вуз і до цього ще заплатити за посаду (якщо вона якась толкова, наприклад прокурор)...хоча інколи щастить і коли інститут відправляє на практику в ішші країни то там виходить знайти собі хорошу роботу і забронювати собі місце, по закінченню вуза тебе туда візьмуть...ніякого рецепту нема, нема гарантії що при відмінному навчанні тебе візьмуть на хорошу роботу...2 виходи гроші пропхнуть, або ж "фарт"...це моя думка.

    ВідповістиВидалити
  20. в наш час проблема з безробіттям молоді дуже гостра. це спричиняє дуже великий "витік мізків" закордонні підприємці готові платити нашому українському розуму більше тільки за те аби нічого не робити,а використовувати потенціал іноземних "розумних-рабів"

    ВідповістиВидалити
  21. Олександре, я з тобою не погоджуюсь, державі ми потрібні, бо якщо молодь не буде навчатись, то не буде кваліфікованих кадрів. Я вважаю, що держава винна в тому, що вона держе людей пенсійного віку на роботі, наприклад візьмем лікарів, якщо їм стукнуло 60 год, то хай ідуть на пенсію, а то вони працюють, оперують, а якщо він щось одріже не те і в цьому віці зір вже поганий, так що може все статись з тею людиною. Так потрібно, щоб молодь хтось навчав, але сидіти на роботі до останього моменту, теж не вихід і виходить, так що молоді нема де працювати. Але те що влада робить покупки в Криму, то я вважаю, це вже не наша справа. А нащод навчання, то хочу сказати, що молодь завжди хоче навчатись якихось пристижних закладах, щоб тоді мати хороші прибутки, а от на роботу, яка потребує фізичного втручання ніхто не хоче іти. Бо зараз така молодь, що даже не знає, що таке молоток, вони розуміють, як би вийти нагуляться, напиться і накуриться, а праці вони не признають. Про цю тему можна говорити вічно..

    ВідповістиВидалити
  22. На мою думку, працевлаштування на гідну роботу майже не можливе, адже можемо простежити чіткий поділ молодих людей на тих, котрі хочуть все і відразу, тому посилено працюють над тим, щоб отримати задумане. На тих, котрі воліють не напружуватися і чекати, допоки батьки чи держава принесуть їм усе на тарілочці. Так зване покоління споживачів. І на тих, котрі злі на всіх і все, бо не мають того, про що мріють, не бачать і не хочуть шукати можливостей для самореалізації, байдужіють і пливуть за течією. На жаль, їх нині більшість.

    ВідповістиВидалити
  23. Основна проблема сьогодення: «Чи потрібна наша молодь суспільству?» Складається враження, що ні: після закінчення ВУЗу працевлаштуватись дуже складно. Чому? Великі підприємства закривають, сільське господарство в занепаді. На мою думку, розпочинати потрібно перш за все з реформування освіти. Тому, що на сьогоднішній день занадто багато юристів, банкірів, економістів. Чому дефіцит професій з сільськогосподарським напрямком. Зоотехніки та ветлікарі – на розхват.
    А проблема відродження села??
    Якби молодь після закінчення вузів чекало процвітання села із великою кількістю населення, з новими дитсадками і школами з розвиненою інфраструктурою. Адже наші села найближчим часом будемо відроджувати і піднімати «як цілину».
    А батьківські витрати на навчання?
    Заможного населення в Україні все-одно не більше 30 %. А за скільки років для батьків середнього класу відшкодується навчання студентів з дипломами ВУЗу, якщо працевлаштуватися за спеціальністю неможливо.
    А чому не на належному рівні стоїть питання освіти спеціалістів «робочих» спеціальностей і ще можна багато задавати питань - чому?
    Отже, чи потрібна наша молодь суспільству???

    ВідповістиВидалити
  24. Як на мене, всі коментарії дуже доречні і я з ними повністю згідна!
    Але ми забуваємо про правду: хорошого спеціаліста видно ще здалеку!
    Чесно кажучи, в нашій країні є безліч людей, які працюють не по-совісті, отримали диплом "через великі гроші або гарні очі"!!!
    У деяких людей так і хочеться запитати: "Як Вам дали диплом?"
    Не дивлячись на це, зараз у нашій країні є якийсь прогрес! Адже, на сьогоднішній час суспільство на роботу приймають лише з випробувним терміном і там кожен може довести свій розум та талант, а некваліфікованих співробітників ставатиме менше, звісно, якщо ми будемо працювати ГІДНО!!!

    ВідповістиВидалити
  25. Сьогодні і справді великою проблемою для молодого населення країни є працевлаштування. Після закінчення престижних вищих навчальних закладів, випускникам з червоними дипломами ніде проявити свої здібності та таланти, здобути нові навики та досвіду роботи. І мене, як майбутню випускницю школи це дуже лякає.
    Україна молода та повна потенціалу країна, яка могла б стати однією з провідних країн в Європі! Для цього потрібно "давати дорогу" молодим, енергійним, повним сил та ідей людям! Але такі люди, нажаль, чомусь не потрібні нашій державі.
    В Україні є дуже багато талановитих винахідників, але їхні винаходи(які дійсно потрібні людям!) не пропагуються, бо вважаються не потрібними. Проте за кордоном їх відхвачують з ногами і руками, розуміючи їхню цінність та необхідність. Чому зважаючи на таку велику кількість вузів у нашій державі така мала кількість робочи місць? Навіть в найрозвиненіших країнах Європи ця кількість вузів значно менша, а роботи набагато більше! Нехай наша влада створить, якийсь баланс, між кількістю вузів та робочими місцями. Тоді у вищий навчальний заклад можуть потрапити тільки здібні люди, а не всі в кого є гроші!
    Але проблема не тільки в самому суспільстві, а й в сучасній молоді. Хто дійсно працює головою та здобуває вищу освіту самостій(без матеріальної допомоги), той отримавши роботу буде виконувати її гідно та добросовісно. А хто здобув освіту через великий гаманець та звязки батьків, ніколи не зможе працювати добре.

    ВідповістиВидалити
  26. Ситуація в нашій державі дійсно плачебна, адже молодь, маючи червоні дипломи мають працювати будівельниками. І їхні багаторічні старання стають марними. Я вважаю, що не потрібно втрачати надії і займатисчя пошуками роботи. А найкращий вихід - це вчити мови і їхати за кордон.

    ВідповістиВидалити
  27. З однієї сторони винна влада.Вона скорочує робочі місця.Все приватизовується.
    Наші пенсіонери роблять на роботі навіть й після того як підуть на пенсію тому,що в багатьох пенсіонерів не вистачає коштів для прожиття.В цьому розвивається друге питання.Це недостатній економічний розвиток країни в якому винна влада.Вона не розширює діапазон можливостей нашої держави.
    Молодь не має змоги застосувати свої можливості в розвитку країни тому що його блокує влада.
    Працевлаштуватися після закінчення вищого навчального закладу важко,а в більшості випадків не можливо
    Роботодавці не бажають брати на роботу молодь або вимагають від неї дуже багато знань і умінь,а де ж візьметься стаж і навички в роботі ,якщо людина тільки закінчила навчання?
    Молодь не має змоги реалізуватись в житті й для цього виїжає за кордон,провокуючи нашу країну до загибелі.

    ВідповістиВидалити
  28. У зв*язку з тотальною корупцією, не тільки молодь не потрібна державі, а й взагалі всі люди. Держава взяла на сбе дуже багато обіцянок, особливо соціальних, але не в змозі їх виконати.
    Після закінчення ВНЗ потрібно братисяч за будь-яку роботу, навіть молооплачувану. І вже працюючи на цій шукати іншу. Тому що це буде великий плюс, адже ви вже працювали і у вас буде певний стаж роботи, навіть якщо він 2-3 місяці.

    ВідповістиВидалити
  29. Всі вважають,що в нас час важко влаштуватись на роботу. Так, безпосередньо на це впливає наша держава, але я думаю, що це ще залежить і від самої молоді. Насамперед, для того щоб мати хороше майбутнє,щоб поступити у високі вузи,а після того влаштуватись на роботу, молодь повинна думати про це ще тоді коли навчається у школі, та обирає свій шлях. Звісно відмінники які мають великі знання,добре навчаються в школі, мають хорошу характеристику,поступають в інститути,академії,та інше, в яких також не витрачають час даремно. І все ж таки, після вдалого закінчення інституту, я вважаю, що влаштуватися на роботу можливо. Звичайно через нашу державу влаштуватись на роботу можна через звязки та гроші, але іноді молодь пробивається сама. Багато хто навчається в ліцеях та поступає в технікуми,можливо через кошти,або знання. Але вони також мають багато талантів та багато чудових ідей. Їм порібно пробувати, підніматись,адже далі по житті з дипломом після технікуму ліцею важко встроїтись на серйозну роботу і заробляти гроші на які можна прожити.
    Ще одне,якщо молодь хоче заробляти гроші, вона повинна розвиватись всебічно. Знаходити нові ідеї, та досягати своєї мети. І навіть не зважаючи на державу, з своїми силами,досягненнями влаштуватись на роботу можливо. Адже сьогоднішня молодь-освічена, креативна та енергійна.
    Ну,ось так. Можливо хтось зі мною не погодиться, але така моя думка.

    ВідповістиВидалити
  30. На мою думку, це дуже актуальна проблема на сьогоднішній день. Скільки років ми витрачаємо на те, щоб отримати вищу освіту!А сенс?? Щоб потім в одному з ресторанів швидкого харчування казати: "вільна каса!" У нашій країні дуже багато талановитої молоді, яка може запропонувати багато геніальних ідей у вирішенні глобальних проблем, але нашій країні вони не потрібні! Тому ця молодь вимушена їхати до інших країн, де зможе проявити себе на 100%! Як на мене, хоч люди які щойно закінчили вищі навчальні заклади ще недосвідчені, але вони мають більш свіжий погляд на речі. Молодь може запропонувати альтернативні рішення в будь-яких рішеннях. Та й людям похилого віку було б краще,бо це ще одна актуальна проблема,коли люди працюють і на пенсії!
    Тож найкращим рішення вважаю не чекати кращих часів, а втілювати всі свої задуми в життя, хоч і не на батьківщині!

    ВідповістиВидалити
  31. На мою думку, проблема працевлаштування молоді виникла через байдужість держави до проблем і потреб підростаючого покоління. Щоб молодій людині працевлаштуватись , навіть після закінчення престижного вузу, потрібно мати впливового дядечка, щоб пробити собі місце під сонцем. А хто не має потрібних зв*язків -то в солому спать. Є ще альтернатива: приватне підприємство, але ж там вимагають досвід роботи(в державних установах -він не обов*язковий).
    Зараз не рідко можна побачити, як людина з дипломом(навіть червоним) на базарі джинсами якимись торгує(правда життя)...
    Тому я вважаю, потрібно міняти керівний апарат держави,а пенсіонерів-на пенсію(в них і так пенсія буде, а молоді кадри через них скитиняються по світі, або не отримують підвищення в посаді). Тут багато хто писав, щоб змінити щось на краще,потрібно починати змінюватись самому. Я не заперечую,що потрібно добросовісно вчитись,а не за сало дипломи купувать. Але ж якщо не буде чесного, справедливого керівництва, то нікому ми такі розумні не будемо потрібні.

    ВідповістиВидалити
  32. Як говорить конституція України кожна людина має право на освіту і на навчання. Спочатку вона ходить в дитсадок, потім в школу, потім навчається у вищому навчальному закладі. То чому вона не можу потім і працювати. з дного боку так, начатися потім піти на роботу, працювати це все добре, але тим кому пощастило зразу влаштуватись, а кому ні?
    Що робити далі, куди тей диплом... Батьки витрачають такі кошти на начання, щоб потім їхні діти сиділи дома, або працювали не по спеціальносі. В нас така країна. Кожен у нашій владі думаю тільки про себе, як би собі було добре, а не комусь. Чому наша держава не може забезпечити молодого спеціаліста робою? а тому що цим потрібно займатися, а ніхто не хоче. А навіщо, в мене є робота і добре, а як у когось нема то його проблеми. так думає наша влада. От закінчив ти вуз потрібно десь взяти 3 роки практики, а де взяти? наша молодь не може себе реалізувати, показати свої можливості, а може якраз і за цих людей у нашій країні було б краще життя. Нам прикро що ми не потрібні нашій державі, бо можливо б саме ця молодь змогла б побудувати наше майбутнє,і процвітаючою нашу країну!

    ВідповістиВидалити
  33. Чому сучасна молодь не потрібна власній державі?Тому що,верхівка керівницва нашої держави в більшості випадків думає за гроші ,а не замайбутній розвиток держави.Тому керівництво держави більше думає про збільшення грошей в власній кишені,а ніж виділяти кошти на побудову нових робочих мість для молодої частини населення нашої держави. Як працевлаштуватися після закінчення вузу? Неприємно на цьому наголошувати,але для того щоб працевлаштуватись в нашій державі потрібні в більшості випадків гроші,але на мою думку для працевлаштування вданий час потрібні не тільки гроші,а й як омога кращі теоретичні знання в сфері своєї діяльності,бо виходячи з практики в більшості випадків гроші ни є показником професійності працівників і деякі люди не надовгий час затримуються на своєму робочому місці.

    ВідповістиВидалити
  34. В сучасних умовах, керівництво нашої держави націлене не на створення належних умов для процвітання країни, тобто для молоді, яка є майбутнім, а на особисте збагачення. Це є однією – єдиною причиною, чому Україна втрачає дуже перспективних вчених, філософів, митців. Адже за кордоном їх праця ціниться. Як було сказано вище, після отримання диплому ( все рівно червоного чи ні) потрібен досвід, який просто так не з’явиться. Тому створюється парадокс: де взяти досвід, якщо для отримання досвіду потрібен досвід ?
    Мене ця тема хвилює особисто, адже я планую вступити і закінчити ВУЗ, а потім працювати по спеціальності. Тому дуже часто замислююсь над тим, чи мої плани «збудуться». Зараз світ жорстокий, потрібно самому добиватись «місця під сонцем». Або жити правилом: « Не підмажеш – не поїдеш». Кожен вибирає так мовити « по совісті». Тому ми самі «пишемо свою долю». Якщо поставити ціль, і без вагань йти до неї – беззаперечно все вийде. Тому я бажаю випускникам, учням вступити в бажаний ВУЗ, закінчити і працювати по спеціальності.

    ВідповістиВидалити
  35. Уманець Аліна



    Чому це сучасна молодь не потрібна власній державі?
    Потрібна ,але правда не вся. Потрібна тільки та, в якої, є якийсь "блат",в кого є впливові знайомі.
    Навіть випускникам вищого навчального закладу який передбачав престижну роботу, високо займаної посади,влаштуватись дуже складно. Молоді фахівці, які «повні сили», після закінчення навчальних закладів, неминуче стикаються з різними труднощами.
    Зараз це актуальна проблема для обговорення так як і для старшокласників при виборі ВУЗу і студентів. Ця проблема охоплює в себе також і такі питання, як найбільш повна реалізація професійного та особистісного потенціалу молодих людей.
    На сьогоднішній день збільшилось безробіття серед молоді,які призводять до негативних наслідків, такі як зростання злочинності, стрес, емоційна нестійкість, викликані потребою у визнанні та самореалізації.
    Тому при належній увазі з боку керівництва і доброзичливому наставництві старших колег недосвідченість молодих фахівців може поступитися місцем професійної зрілості і зробити їх конкурентоспроможними Але, незважаючи на цю проблему, молодь є самою працездатною частиною економічно активного населення,вони не можуть «сидіти» без роботи, тому вони шукають інші варіанти заробити «копійку».

    ВідповістиВидалити
  36. Така зараз ситуація у нашій країні,що сучасній молоді дуже важко кудись піти навчатися у якісь ВНЗ.
    На бюджетне потрапити взагалі дуже важко,потрібно бути інвалідом чи сиротою,або бути дуже розумним,і ще мати не погану фортуну.
    Але всерівно з кожним роком бюджетні місця скорочуються і абітурієнти мають можливість піти навчатися за контрактом.
    Але не кожна сім"я може потягнути ці тисячі,і потім так і виходить,що наша молодь безробітна і нічого не хоче робити.
    То якби держава давала хоч якусь першу сходинку для навчання у ВНЗ,то тоді б усі навчалися і країна була забезпечена хорошими спеціалістами.
    Вивчившись перед нами з"являється друга проблема так,як піти на роботу.
    Без досвіду роботи мінімум 3 роки тебе ніхто нехоче брати і всьо що робити.Скільки матеріальних затрат пішло на вивчення і положив диплома і дивиться на нього.
    І допомоги від держави ти не дочекаїся.
    І тому я гадаю,що потрібно шукати хоч якусь невеличку роботу у твоїй професії.
    Щоб здобути тей досвід роботи і потім пробувати просуватися десь далі.
    Але навіть і обідно,якщо ти хороший спеціаліст і вивчився сам усі 5 років і ти ідеш на роботу і тебе не беруть.А якийся мажорчик якому батьки купили диплома влаштовуються на роботу дуже легко,але ж звісно гроші творять чудеса і у цьому випадку також.
    І звісно молоді прикро,що ніякого процвітання своєї кар"єри вони в цій країні не отримують і тому мігрують за кордон,щоб здобути там краще життя.

    ВідповістиВидалити
  37. Чому ж не потрібна молодь нашій державі?Потрібна!Тільки яка?Безлика і тупа,якою легко було б керувати?Саме таке враження складається.Та радує те,що ми,"сьогоднішні",прагнемо самовдосконалюватися, а не бути безликою масою,скерованою у напрямку,потрібному вельможним "мужам".Я впевнений, що фізично розвинені, розумні молоді люди все-таки знайдуть своє місце в житті і будуть корисними для своєї держави майбутнього, яке ми повинні будувати самі, самостверджуючись, досягаючи мети, яку кожен з нас ставить перед собою.І я впевнений, що рано чи пізно суспільство потребуватиме освідчених, розумних молодих людей.Тому варто здобувати вищу освіту, займатися спортом і робити все можливе, щоб змінити ту ситуацію, яка панує в державі по відношенню до молоді.Адже саме ми, юні, можемо її змінити.Я в цьому впевнений!

    ВідповістиВидалити
  38. Оксана Різник



    На мою думку в цьому випадку потрібно повертатися до особливостей СРСР,тобто попередньо домовлятись про своє навчання та місце роботи.Адже насправді наша країна на це не спроможна.

    ВідповістиВидалити