понеділок, 25 березня 2013 р.


Вельмишановні старшокласники!!!

Сьогодні ми розпочинаємо шосте засідання нашого з Вами онлайн-клубу "НОМО РОLITIKA". Тематика нинішнього диспуту є надто актуальною для сучасного суспільно-політичного життя України.
Запрошую вас долучитися до обговорення на тему:
"Яким же має бути сучасний політичний лідер України?"
Що думає наша сьогоднішня молодь - мудра, виважена, креативна про питання, від якого залежить доля нашої держави?

52 коментарі:

  1. Я вважаю,що політичним лідером нашої країни повинна бути така людина яка б змогла налагодити економічне життя держави,а що найголовніше – реально це зробити,а не тільки на словах.Політичний лідер повинен постійно пропонувати суспільству нові політичні рішення ,бути спроможним мати вплив на все суспільство або його частину,активно брати участь у визначенні актуальних проблем в економіці і політиці держави,зокрема життя сучасного і майбутнього України, її місце у міжнародному співтоваристві, державний бюджет, зовнішній і внутрішній політиці,культурі, освіті,а не використовувати свою посаду тільки для розв’язання особистих проблем і допомоги друзям.Такий лідер потрібний нашій країні,щоб покращити становище нашої України!!!

    ВідповістиВидалити
  2. На мою думку політичний лідер в сучасній Україні повинен бути чесним, розумним, патріотом, любити свій народ та державу, строгим, але справедливим. Лідер - це організатор, який послідовний у своїх кроках, - це людина, яка має бути професійно, інтелектуально, морально-психологічно та організаційно підготовлена до владної діяльності, спроможні справляти вплив на суспільство. А також - це людина винахідлива, ініціативна, надійна, безкомпромісна, комунікабельна, обєктивна у виборі своєї команди помічників. Якщо політичний(а) лідер(ка) матиме вищезгадані якості, то Україна буде на шляху до "процвітання".

    ВідповістиВидалити
  3. Політичний лідер по 1ше повинен любити свою батьківщину, тобто Україну. По 2ге він повинен бути чесним та справедливим. По 3тє він повинен поважати думку не тільки свою, а й народу....Він повинен бути лідером, досягати своєї мети і покращувати розвиток своєї країни, як в економічному напрямку так і в культурному...не "обдирать" людей до нитки...ось такий має бути політичний лідер...

    ВідповістиВидалити
  4. Я приєднуюсь до вище сказаного. Політичний лідер повинен бути не просто розумним, строгим, справедливим, а й винахідливим, щоб знав, як можна вийти з важкої ситуації. Вмів говорити розумні речі, які надихали людей, але щоб це були не просто слова, а й вчинки. Потрібно, щоб він був освічений, такий лідер зможе добре налагоджувати відносини між іншими країнами і брати користь від теї країни, якщо це дійсно можливо. І хотілось, щоб політичний лідер вів Україну до процвітання.

    ВідповістиВидалити
  5. Насамперед, політичний лідер повинен брати на себе політичну відповідальність і мати активну позицію стосовно процесів які відбуваюця в країні.Він повинен кваліфіковано і зрозуміло висловлювати свої інтереси широкому загалу,постійно висувати нові ідеї і удосконалювати їх.Обовязково політичний лідер повинен обєднувати націю.Ця особа повинна вміти приймати рішення у відповідальний момент,оцінювати ситуацию з усіх сторін,постійно досягати нових вершин.Вміти обєктивно зважити всі “за”і “проти” та прийняти правильне рішення.І найголовніше,вміння спілкуватися з людьми відіграє значну роль у житті кожної людини,не кажучи вже про політичного лідера.

    ВідповістиВидалити
  6. Я підтримую принцип що "Якщо ми хочемо жити краще то ми повинні на деякий час затянути пояси".Люди будуть хотіть завжди більшого і лідер повинен виконувати їхні побажання але і ставить їх у відповідні рамки.Справжній лідер повинен мати свою думку але в тей час і прислуховуватися до людей.Він повинен бути суворий але в тей час і справедливий.

    ВідповістиВидалити
  7. Я вважаю, що сучасний політичний лідер нашої держави повинен бути, насам перед, носієм народності, зразком істинного патріота та прикладом для молодших поколінь. Звісно, в нашій країні не все гаразд з економікою, правами та відносинами з іншими країнами, але насам перед якщо ми знайдемо гідного політичного лідера, який покаже що для нього головне його Батьківщина, а не гроші, то всі проблеми з економікою та правами будуть дуже швидко вирішені. Адже лад на Батьківщині - це запорука ладу у всьому.

    ВідповістиВидалити
  8. Оксана Різник!!!

    Я вважаю , що він має бути справжнім патріотом, душею та тілом, чесним , відданим Україні ,відстоювати наші права , не забувати про обов'язки президента.
    На мою думку, наша незалежна Україна вже вдосталь натерпілась й пережила.Ми заслуговуємо на справжню незалежність !!!Так, як українці сильна, але надзвичайно терпляча нація , нам потрібен поштовх (якась подія , яка б відкрила очі кожному громадянину). Україні необхідний чесний і справедливий президент ,який би став "батьком української нації"

    ВідповістиВидалити
  9. На мою думку,політичний лідер повинен декларувати національно-демократичні цінності.Умів працювати з державною економікою.Умів подолати економічні проблеми країни.Потрібний цілеспрямований,рішучий.Щоб міг переломити несприятливий перебіг політичних,економічних,соціальних і духовних процесів і не лише вивести Україну з кризи,а й зробити її політично стабільною, економічно потужною,незалежною державою.

    ВідповістиВидалити
  10. Я поділяю всі вище викладені думки учасників опитування і цілком з ними солідарний. Нам потрібен сильний, патріотичний, в якійсь мірі жорсткий, обов'язково високоосвічений(щоб вільно володів 2-3 мовами, і українську обов'язково, бо є відомі вам політичні кадри, які навіть і мови нашої файної не знають), знавець всих тонкостей політики (від місцевої, в межах держави, так і міжнародної), знавець історії, а саме політичних та військових питань, ну, взагалі ЛІДЕР, який почав робити хоч якійсь зміни у нашій державі, як у політиці, так і в решті сфер, і головне, щоб провів невелику чистку у Верховній Раді.

    ВідповістиВидалити
  11. Політичний діяч України повинен бути : розумним і думати про інтереси народу, бути справедливим вміло вирішувати економічні і політичні питання, мати свіжу думку бути лідером якого б усі дослухались знаходити вихід з різних кризових ситуацій і цим всим приносити благо Україні і її народу

    ВідповістиВидалити
  12. На мою думку, сучасний політичний лідер повинен насамперед дотримуватись своїх обіцянок. На даний момент жодна з обіцянок не була втілена в життя , що суперечить ти словам, які звучали в передвиборчій компанії наших політиків. З кожним роком ми спостерігаємо погіршення життя простого народу, що свідчить про ще один невдалий вибір лідера. Найбільш прикро те, що ця нестабільність ніяк не погіршує життя наших депутатів. Тож моя позиція полягає в тому, що наш сучасний політичний лідер має нести відповідальність за кожне сказане ним слово!

    ВідповістиВидалити
  13. На мою думку лідер України це відповідальна і сильна людина.Цю людину повинен поважати народ. Яб хотів бачити в цій людині дію а не слова,в ній неповино бутикористі,але бажаня допомогти людям.Людина яка боїтся Бога,любить правду і живе по ній,лідер якийби зміг обєднати східну і західну Україну.Можна багато розмірковувати про характер такої людини,але ми повині розуміти,щоб навести порядок в країні потрібен час і бажаня всіх громадян. Якшо всі як один будуть допомагати строїти нашу державу а не руйнувати як це відбуваеця в наш час.Для мене це кращій вибір ,але ,що насправді потрібно нашому народу? Батіг чи прянік?

    ВідповістиВидалити
  14. Я вважаю, що політичний лідер — це особа, яка займає перші позиції у політичних структурах: державній владі, органах місцевого самоврядування і політичних партіях, групах тиску, а ще він повинен бути завжди зразком мудрості і справедливості для своїх прихильників.

    ВідповістиВидалити
  15. На мою думку, політичний лідер повинен бути строгим, але справедливим. Він повинен гарно володіти українською мовою, і в першу чергу надійний, винахідливий, творець нового. Ще він повинен бути гарним організатором, та ще й послідовним у своїх кроках,знавець всих тонкостей політики.

    ВідповістиВидалити
  16. Голова держави має бути прикладом людськості,порядності,патріотизму. Та людина яка дійсно піклуватиметься про країну і її народ.Людина в якої болітеме серце за державу,а не чухатиметься карман.

    ВідповістиВидалити
  17. Я вважаю що лідер повинен бути строгим, але справедливим, а справедливим він може стати тільки тоді коли стане мудрим.. Потім він повинен мати гарну стратегію, тобто бути стратегом і звичайно далекоглядним стратегом, плюс, щоб ця стратегія не зашкодила його дипломатичності. Ще він повинен бути гарним організатором, та ще й послідовним у своїх кроках.
    Його харизматичність затьмарює всіх, він вміє дуже гарно говорити. І до того ж винахідливий - творець нового, надійний, і що головненезалежний. Дуже працездатний і гарний господар.

    (На думку журналістів «Дня», оптимальна модель національного лідера має виглядати так: проукраїнський демократ, який орієнтується на Євросоюз, але водночас знаходить спільну мову з Кремлем. Він знає, як налагодити економічне життя держави, а що найголовніше – він реально це робить.)

    ВідповістиВидалити
  18. Звичайно всі лідери які були за цей час намагались багато чого досягти, і в деякій мірі дещо зробили для своєї країни, для свого народу. Тому,я вважаю, що саме сучасна молодь, здатна вивести Україну на міжнародну арену і щоб наша держава почувалася як вдома серед інших країн. Щодо політичного лідера, то, звичайно, по-перше він повинен мати вищу освіту. По-друге наш лідер повинен одночасно думати як і про громадян держави так і про становище в самій країні. По-третє, він повинен мати таку якість як цілеспрямованість, адже, поставивши певну задачу, він повинен стримати свого слова і виконати це завдання. Політичний лідер повинен бути наполегливим, багато працювати, адже якщо лише бути на посаді і нічого не робити, то це звичайно ні до чого не приведе. Така якість як стресостійкість дуже важлива, адже політичний лідер має багато турбот, і якщо щось не так десь піде, то це може призвести до негативних наслідків. А також ще на мою думку, полічний лідер повинен завжди відстоювати свою позицію, тому що якщо людина буде стояти на свойому, вона завжди чогось досягне.

    ВідповістиВидалити
  19. На мою думку справжніми якостями лідера повинні бути освідченість,креативність та рішучість.Я згоден майже з усіма думками,що прозвучяли тут раніше.
    Все ж головною "його" проблемою стане вибір між "Кремлем" та Євросоюзом,тому я вважаю,що рішучість та зваженість повинні бути головними ознаками нашого майбутнього лідера.

    ВідповістиВидалити
  20. Я вважаю, що лідер України має бути такий, як В. Кличко, освідчений, розумний молодий, рішучий. А саме головне, що ліден країни повинен розуміти всю його відповідальність перед певною країною.

    ВідповістиВидалити
  21. На мою думку лідером України повинен бути та людина ,яка буде дбати не про себе ти свою родину , а про людей які живуть в нашій країні і потребують допомоги лідера країни , так же ця людина повинна бути освідчена та креативна яка зможе прийняти рішення не на свою користь а на користь громадянин країни, так же ця людина повинна подбати про відносини між країнами сусідами та піднімати її на вищу сходинку.

    ВідповістиВидалити
  22. На мою думку,для України потрібен розумний правитель,який є патріотом нашої держави й не такий,що гребе все собі в карман!Він повинен підтримувати наший народ й допомагати йому, повинен бути строгим ,щоб навести лад в нашій країні й підбадьорити наший народ щось робити для своєї Батьківщини (навіть поприбирати весь цей бруд, що скільки років скидують).Ще він повинен бути рішучим ,щоб приймати дуже важливі рішення;контролював всю ситуацію;розумів що він значить для всієї країни!

    ВідповістиВидалити
  23. Обираючи лідера, народ прагне покращення життя, стабільності, справедливості, проте кожного разу нічого цього не отримують..і знову скаржаться на владу.

    Політичним лідером має бути та людина, що розуміє на яку відповідальність вона підписується. На сам перед ця людина повинна мати совість. Адже прийшовши до влади всі одразу ж забувають про свої обов’язки, про народ, його потреби тощо. Головне протриматись на верхівці якомога довше, вкрасти побільше.. складається враження, що влада думає лише про свої потреби. А лідер країни повинен піклуватись про неї, робити все для покращення життя свого народу. Тоді й буде лад в державі.

    ВідповістиВидалити
  24. На мою думку, лідер нашої держави повинен бути креативним, брати до відома прохання народу але й це не головне. Лідер - це людина яка повина буди приміром для інших, повинен(-а) бути стимулом для інших, а які зараз в нас "лідери" так і хочеться попроколювать їм шини на їхніх машинах. Для мене лідеом є Віталій Кличко, тому що він людина яка пройшла крізь вогонь і воду одним словом він за декілька місяців зробив для молоді і також для людей похилого віку більше ніж ті хапуги за весь час поки вони при владі. Для мене лідер - це людина яка заставляє мій внутрішній голос говорити мені вперед тільки вперед і ні кроку назад. Це моя думка, а чи погоджуватись з нею чи ні вирішувати Вам!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Владік, в економіці це називають прихованою рекламою (це я про твого політичного кумира)!!! Хотілося б ще запитати тебе, а про які це вогонь і воду В.Кличка ти говорив? Політична карєра Кличка проходила мляво (якщо порівнювати з вязницями, пікетами, голодуванням інших представників нинішньої політичної верхівки), і ці "вогонь і вода" - це спортивна арена, яка йому допомагала примножувати власні статки. Тут я нічого немаю проти - потрібно віддати належне, кровю і потом заробив свої міліони. Але скажи мені будь-ласка, чи буде багатий співчувати бідному? Наскільки я знаю - ситий голодному не товариш!!!

      Видалити
  25. Насамперед, президент повинен мати вищу освіту(а не 9 класів, і сидіти за згвалтування). Президент повинен поважати свій народ і робить все щоб людям жилося краще. Всі кандидати перед виборами обіцяють "золоті гори", а потім навіть 10 частини не виконують. На мою думку в Україні поки, що немає такої людини яка б гідно могла б носити звання " Президент України". Не знайшлося ще такої людини яка б витягнула нас з ціїє багнюк, в якій ми зараз. Зарплати малі, пенсії жахливі, робочих місць немає. Президенти думають про власну шкуру! Побудувати собі шикарний будинок, накупляти багато дорогих машин, а на людей їм взагалі начхати!
    Можливо колись з'явиться нормальний президент, і тоді Україна буде процвітаючою державою!

    ВідповістиВидалити
  26. Лідер - це той хто буде відстоювати як політичні так і соціальні цінності держави.Бізнесові інтереси не повинні ніяким чином пов'язуватися з економікою країни .Підтримувати демократію, а не робити вигляд що він це робить. Рухати країну в перед до Євроінтеграції і підтримувати економічні зв'язки з країами СНД.

    ВідповістиВидалити
  27. Я не знаю чи це правильно, але у мене виникла думка, що лідером нашої держави повинна стати нарешті жінка, так як лише їй притаманні почуття відповідальності. Вона хороша господиня і може зробити все для покращення життя у своїй країні .
    Жіночі руки та розум-зуміють подолати і зробити все, щоб досягти цілі. Жінка,як мати робить все можливе для своїх дітей , і я впевнена вона буде робити це і для свого народу.
    Нам потрібний політичний діяч, який буде грамотно використовувати свої знання, що приведуть нашу країну до розквіту. Українці матимуть достойні зарплати, поліпшиться екологія,підніметься рівень життя .
    Одною із важливих перебудов повинно стати безкоштовне навчання та медицина, так як написано про це у Конституції, але нажаль це лише на папері. І я впевнена, що лідер-жінка це зробить , так як для неї важливо буде мати здорову і розумну націю. Можливо я помиляюсь ,але в Україні ще не було президента жінки, і ,на мою думку, це необхідно попробувати зробити.

    ВідповістиВидалити
  28. На мою думку, сучасний політичний лідер повинен бути той, хто не сидів у тюрмі або той, що в минулому був п'яницею чи наркоманом. Той українець, який дійсно любить та поважає свою країну і ладен зробити все те чого не зробили попередні лідери, той хто тримає своє слово до кінця, а саме головне- сучасний лідер має бути високоосвідченою людиною для того щоб він знав, як витягнути Україну з "багнюки"!!

    ВідповістиВидалити
  29. в нас повинен бути лідер, перш за все, українець, а не русифіковане створіння, яке мови державної не знає, ну по суті, як і всі ті, хто сидить там, "зверху"
    у нас повинен бути лідер, який буде будувати нам добробут і майбутнє, а не будувати хату в Межигір'ї.
    в нас повинен бути лідер, яким ми будемо пишатися, а не той, за якого нам буде соромно перед усім світом.

    ВідповістиВидалити
  30. На мою думку, сучасний політик повинен бути перш за все освіченою людиною,мудрою,виваженою,ерудованою,економічно підкованою.Адже від рішень цієї людини буде залежати майбутнє покоління.Важливим фактором в особистості політика є і готовність до самопожертви на блого суспільства.Таким я бачу сучасного політика,хоча наші нинішні можовладці дбають про власне збагачення,а не добробут інших.Напевно треба змінити всю систему кирівного апарату,щоб політичні лідери дійсно "служили" народу, а не задоволенню своїх власних потреб.Чесність,справедливість,повага до інших-основні риси сучасного політичного лідера,спроможного зробити нашу державу кращою.

    ВідповістиВидалити
  31. Дійсно, яким же має бути сучасний політичний лідер? Багато цікавих та яскравих характеристик було описано у моїх однодумців - старшокласників.Все це вірно та правильно "красиво". Та чомусь у мене не йде з думки одна цікава фраза... Переглядаючи телепрограму, де визначали національного героя у номінації "Гордість країни" за 2012 рік, премію отримав простий український моряк, який на протязі декількох діб поранений і немаючи "спеціальної" освіти після нападу піратів, залишившись одним доправив судно до найближчого порту. Після отримання премії чоловік сказав : " Я, не вважаю себе національним героєм, і не ввважою, що я здійснив якийсь подвиг, я просто виконував свою роботу" . Я просто виконував свою роботу - вдумайтесь у зміст цих слів. На мою думку всі мають виконувати "свою роботу", тільки тоді все буде добре!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. З цього приводу є один гарний афоризм, щоправда він на російській мові: "Делай что должен и будь что будет!". Все правильно, Віка, кожен з нас повинен бути на своєму місці і виконувати свою роботу, але виконувати її слід чесно, добросовісно, наполегливо!!! Дякую

      Видалити


  32. На мою думку, політичний лідер повинен бути строгим, але справедливим, а справедливим він може стати тільки тоді коли стане мудрим. Потім він повинен мати гарну стратегію, тобто бути стратегом і звичайно далекоглядним стратегом, щоб ця стратегія не зашкодила його дипломатичності. Ще він повинен бути гарним організатором, та ще й послідовним у своїх кроках.

    Положення лідера змушує його бути дуже акуратним в повсякденному житті та політичному житті, бо його справи, вчинки, поведінку, якості постійно на виду і все це більш строго оцінюється людьми, і від цього багато в чому залежать успіх чи невдача тієї партії, того курсу, того напрямку якому він служить. Претендента на лідерство підстерігає так само небезпека повного розчинення, абсолютної ідентифікації себе з цими інтересами. У такому випадку це вже не лідер, а просто ватажок

    ВідповістиВидалити
  33. На мою думку політичний лідер України повинен бути:
    1. Паріотичним;
    2. людяним;
    3. незалежним.

    - Патріотичним він повинен бути тому , що в нього повинна бути любов та відданість до Вітчизни.
    Він повинен гордитись за матеріальні і духовні досягнення свого народу своєї Батьківщини, і мати бажання збереження її характерних особливостей, її культурного надбання та захищати інтереси своєї громади, народу в цілому.

    - Людяність його повинна проявлятися в тому, щоб він був не тільки приємним на телебаченні, або на масових мітингових акціях де вони грають двояку роль, а саме турботлевих , і розуміючих проблеми Українського народу, а виходячи за камери чи після закінчення мітенгів вони забувають про те, що вони говорили, а й у повсякденному житті, щоб де б його не зустріли, чи де б його не попросили допомоги, він завжди з теплом і порозумінням ставився до людей.

    - А незалежним політичний лідер повинен бути особливо в фінансовом плані. Прикро це говорити, але більшість політичних лідерів, є фінансово залежні від осіб , у яких їх інтереси не збігаються, з інтересами більшості населення України, і тому їм приходиться говорити людям одне, а робити зовсім інше.

    ВідповістиВидалити
  34. Політичний лідер(Президент) має бути розумна людина,яка вірна своєму народові, своїй землі і Батьківщині. Вона повинна мати повну освіту, а головне повинна бути визнана народом. В скрутній ситуації для країни, президент повинен приймати мудрі рішення щоб поліпшити економіку країни, тобто виконувати свою роботу. Розвивати всі галузі, які піднімуть країну на бажаний нами рівень. Таким повинен бути політичний лідер України!

    ВідповістиВидалити
  35. На мою думку, політичний лідер повинен бути строгим, але справедливим.
    По-перше, він повинен брати на себе політичну відповідальність і мати активну позицію стосовно процесів, які відбуваються в країні. По-друге, об’єднуючи націю, має бути свідомий того, що інтереси політичної нації є абсолютним пріоритетом стосовно будь-яких, зокрема й регіональних, інтересів. По-третє, тримати на належному рівні планку інтелектуальних вимог до самого себе.

    ВідповістиВидалити
  36. Уманець Аліна


    На мою думку,політичний лідер України тай не тільки України, ай будь-якої якої держави повинен вперш за все бути зразком громадянам країни,бути цілеспрямованим,патріотичним,розумним,не залежним від грошей,гідний своєї професії,та шанованим,піднійняти країну на високий рівень.
    Політичний лідер із заниженою самооцінкою буде найбільш сприйнятливий до критики і зуміє краще за інших змінити свою поведінку.

    ВідповістиВидалити
  37. На мою думку для того, щоб ефективно керувати країною потрібно бути всебічно розвинненою особистістю! Досконала знати рідну мову, мати вищу економічну освіту! Ось для прикладу візьмемо 40-вого президента США Рональда Вільсона Рейгана. Він був на чолі держави 9 років. Мав економічну освіту, Рейган дотримувався стратегії найменшого втручання уряду в регулювання економіки, скорочення державних витрат, зниження податків, контроль над інфляцією! За часи його правління економіка США значно покращилась!!! Ось таким на мою думку має буди президент України!!!
    Ніхто поки, що з наших президентів не зміг витягнути Україну з економічної кризи!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ти ба, рейганоміка їй сподобалася! Це матеріал 11-го класу...працюєш на випередження, Іра?

      Видалити
  38. Кожна держава повинна мати свого політичного лідера ,який буде керувати нею. Чим успішніший політичний лідер ,тим більша є можливість , що країна буде гарно розвиватися.
    В нас в Україні з прийняттям незалежності і визнанням її на міжнародній арені ,люди так обирали свого політичного лідера , що потім його постійно критикували.Але ж це і є їхній вибір.
    "Прості українці", зі свого боку, вперто вимагають і обирають корупціонерів до влади. Політик, розраховуючи на підтримку, повинен, у прямому розумінні, купити виборця, заплатити за мандат.
    Щоб посісти гідне місце у владі. Але чи зможе він зробити для країни процвітання.
    я вважаю,що сучасний політичний лідер повинен бути освіченим, мудрим , вміти тримати і контролювати все в своїх руках і кервуати задля свого народу ,а не заради себе.

    ВідповістиВидалити
  39. Кожна країна, у якій усе гаразд, має свою історію, культуру, територію, мову, патріотично налаштований народ, сталу економіку. Наша Україна усім цим несповна володіє.

    Ми маємо славну історію, героїчне минуле. Про давніх українських козаків слава поширилася по всьому світу. Так, минулим ми можемо пишатись. Але ж тільки історією жити не можна, а про нашу сучасність подумати страшно. Як ми живемо? Неначе нація, яка з'явилася невідомо звідки і невідомо куди подінеться, яка зараз нічого не має і навряд чи щось матиме.

    Мали ми також і культуру. Мали цікаві обряди та звичаї, які вирізняли нашу країну серед інших, були притаманні лише Україні. Зараз ми усього цього не пам'ятаємо чи не хочемо пам'ятати.

    Територія нашої держави величезна і оком не осяжна. Землі на ній дуже родючі. Інші країни навіть заздрять Україні через це. У страшні роки війни фашистські окупанти ешелонами вивозили наші чорноземи на фашистські землі. А ми не цінуємо щедрості наших ґрунтів, не підтримуємо чистоту і порядок на своїй території, не вміємо користуватися нею.

    А мова — це зараз взагалі болюча тема. Українська мова за своєю мелодійністю посідає друге місце у світі, попереду лише італійська. А розмовляти нею багато хто з українців не хоче, соромиться, цурається її, перейшовши на російську. А нам ще Шевченко заповідав: "...і чужому научайтесь, і свого не цурайтесь"...

    Про патріотизм нема чого й казати. Наш народ, здається, живе окремо від країни, в якій усі ми народились. Може, усе це відбувається через економічну кризу, яка оселилася на теренах нашої неньки-землі. А економічна криза, в свою чергу, виникла через невміле керування Україною. І нам залишається або чекати на людину, яка прийде до влади і зможе вдало впорядкувати нашу державу, або ж самотужки відроджувати свою культуру, мову, економіку.

    Але нам треба поспішати, швидше вирішувати це питання, доки Україна зовсім не зникла з обличчя планети як співуча і красива країна.

    ВідповістиВидалити
  40. Україна - молода, незалежна держава з своїми традиціями законами та культурую, несхожа ні на кого, але водночас так ж як і всі. Ось уже 21 рік Україна - вільна і незалежна держава, але на жаль жодного разу вона не мала справжнього лідера, сподвижника, керівника. Справжній лідер української нації насамперед має любити та не цуратись своєї країни. Чітко ставити для себе мету щодо вирішення різних проблем нашої держави і не тільки на словах, а й на ділі вирішувати проблему. Він має чітко розприділи всі обовязки та посади в державі, щоб кожен виконував поставлене завдання. Сформувати команду однодумців, які будуть викунувати його розпорядження. Також керівник має бути відповідальним та дотримуватись обіцяного слова. Знайти підхід до кожного та вміти швидко оцінювати ситуацію, щоб приймати важливі рішення.

    ВідповістиВидалити
  41. Я вважаю, що президент України має бути правдивим, християнином, освіченим та патріотом своєї країни. Саме ці якості мають бути притаманні нашому політичному лідеру, а не підкупність, корисливість, несправедливість.
    Адже ця людина - обличчя нашої країни! Майбутнє України насамперед залежить від цієї людини, тому він має бути взірцем для українців, прикладом для наслідування та всенародної поваги. Також він має любити всій народ, щоб подарувати йому щасливе майбутнє
    Тому людям потрібно бути розсудливими на президентських виборах.

    ВідповістиВидалити
  42. На мою думку лідер повинен бути суворим,але справедливим,а справедливим він може стати тільки тоді коли стане мудрим.Він повинен мати гарну стратегію.Ще він повинен бути гарним організатором, та ще й послідовним у своїх кроках.
    Він повинен розуміти народ і робити все для того,щоб народу було краще жити.
    Лідер не повинен тільки обіцяти,а й виконувати хоч частину своїх обіцянок.
    Він повинен поважати свою країну і шанувати її.

    ВідповістиВидалити
  43. Так, тематика нинішнього диспуту досить актуальна в наш час. І дійсно постає запитання: а яким повинен бути політичний лідер країни? З огляду на нашого теперішгього президента це питання постає двічі.
    Я вважаю, що президент повинен мати гарну освіту(а не 2 класи, 3 коридори), бути високоморальним, освіченим,володіти хоча б декількома мовами(в тому числі і досконало українською),бути патріотом своєї держави. Він повинен бути чесним,не годувати людей лише надіями на "пАкрАщення". Він повинен знати проблеми України в усіх галузях і виправляти помилки минулих ляльководів-президентів. І тоді ,можливо-таки, настане "СТАБІЛЬНІСТЬ І ПОРЯДОК"

    ВідповістиВидалити
  44. Валя Лимаренко:
    Я вважаю, що президент нашої країни повинен бути розумним,добре володіти декількома іноземними мовами, бути чесним, справедливим, не підкупним, він повинен відстоювати права свого народу, виправдати всі сподівання людей, що його обрали.
    Робити все необхідне для процвітання всіх індустрій,галузей в нашій країні.І тоді наша країна буде в рядах найкращих країн Європи.

    ВідповістиВидалити
  45. Автор видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
  46. Адміністратор блогу видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
  47. На мою думку політичним лідером повинна бути така людина яка б була спроможна виправити кризову ситуацію нашої країни. Яка була б чесною зі своїм народом, і враховувала їхні потреби. Тому що народ це вся країна якій потрібна сильна, чесна, законолюбива людина.

    ВідповістиВидалити
  48. Як на мене, Президент України - це, перш за все, патріот своєї країни!
    І якщо він хоч на мить сумнівається в нашій державі, то це вже не керівник країни!!!
    Політичний лідер - це особа, яка поважає свій народ, свою мову, свої традиції, свою історію та культуру! Він повинен знати про наше героїчне минуле та надихати суспільство перемогами наших пращурів!
    Наймилозвучніша мелодія нашої мови повинна звучати і в словах Президента. Своїми закликами він має підтримувати націю та мати бажання покращувати статус країни.
    Лідер України має знати чим живе кожен регіон, кожна родина та який чорнозем на кожному шматочку нашої країни.
    Він повинен пам'ятати, що ми вільні та незалежні громадяни, але підтримуємо " культ єдності ", адже українці - це Велика Нація і Президент повинен бути її частиною!!!

    ВідповістиВидалити
  49. Я цілком погоджуюсь з Владом Березою, Україна більше схожа на Європу ніж на Азію. І цілком може стати її невід'ємною частиною. А наші „дарагіє сосєді” нехай залишаються самі! Тому що як ми бачимо наші стосунки з Росією ні до чого доброго не доведуть! Вони за безцінь користуються нашим флотом, а газ ми в них купуємо не дешево! Вони навіть щоб нам не платити лишні гроші за оренду газових труб пустили їх за межами Укиаїни! Тому мій вибір ЄС!!!! Нам краще буде з Європою.

    ВідповістиВидалити