пʼятницю, 1 листопада 2013 р.

Вельмишановні старшокласники!!!

Сьогодні ми розпочинаємо сьоме засідання нашого з Вами он-лайн-клубу "НОМО РОLITIKA". Тематика нинішнього диспуту є надто актуальною для сучасного суспільно-політичного життя України і перегукується з темою третього засідання.
Запрошую вас долучитися до обговорення на тему:
"Геополітичний вибір України: Європейський чи Євразійський союз? Куди йдемо?"
Що думає наша сьогоднішня молодь - мудра, виважена, креативна про питання, від якого залежить доля нашої держави?

30 коментарів:

  1. Сподіваюся на те, на що завжди сподіваюся...переможе здоровий глузд і наш вистражданий народ заживе по-європейському! Він насправді того вартий!

    ВідповістиВидалити
  2. ооо прекрасна тема для бесіди.думок,роздумів)))
    Звичайно,що я за Європейський союз))) Тому,що він мені більше подобається(партнери в Європі не роблять таких "пакостєй",що робить нам Росія!!! Вони якось хочуть нас підняти з цих низин і пригноблення з боку Росії.
    _____________________________________________________________________ Дивився одне відео,де розповідається те,що наші сосіди,тобто "москалі"-такий "брєд про нас не суть,що просто вуха холонуть від тих слів!"(( Вони нас не вважають за людей,то що там вже говорити!!!
    Нарешті прийшов час,що за наше страждання ми можемо отримати вигоду. Будем чекати навих новин про цю тему у ТСН і так далі)))
    То силка(ну якщо вона працюватиме)розповідається про наших сосідів,які через такий час як ми незалежні стали розвиненою Європейською країною..чи щось таке)))))
    http://vk.com/away.php?to=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fattribution_link%3Fa%3D7dqsien0i40AXJYJcYjxLA%26u%3D%252Fwatch%253Fv%253DX4plCZX08QI%2526feature%253Dshare&post=214627667_449))))
    Все дякую за увагу!)))

    ВідповістиВидалити
  3. На мою думку нам лучше піти в Євросоюз так як в нас буде більше преспективи тобто легше буде виїзжати закордон , нас будуть більш поважати, повинно це вплинути на стан нашої країни (виведення країни на більш вищий рівень) але з другої сторони це й не дуже добре тому що наші продукти підуть на ексорт а полиці в магазинах запвнять іноземні товари які виготовлені із "хімікатів" до яких ми не привикли.
    Якщо взяти Росію то тут нам є плюс в тому шо газ нам будуть давати по низьким цінам що полегшить стан країни і товари на полицях ( наших виробників) не зникніть але і мінус країна не підніметься на вищий рівень.
    Отже Україні лучше піти в Євросоюз і вийти на новий рівень!

    ВідповістиВидалити
  4. Я вважаю, що для України краще буде вступити до ЄС. Свою думку я можу аргументувати тим, що Росія- це пройдений етап, наслідки ми бачимо. А Європейський союз це щось нове, свіже. Тому я вважаю що варто спробувати це "нове".
    Також я погоджуюсь із Іваном Теліженко щодо "пакостей". Мені здається,що Росія нас просто гнобить. Можна згадать ті цукерки "Рошен" чи молочні продукти, які наш сусід заборонив ввозити. Або всім відомий конфлікт з газом, який нам ввозять втридорога.
    АЛЕ! Є великий мінус на мою думку у ЄС. Це такий як одностаттеві шлюби. Я не мав би нічого проти цього якби їм не дозволяли всиновлювати дітей. Нормальною дитина ніяк не стане. Вона дивиться що її ростять два батька або дві мами і стане такою самою...
    Підсумувавши все це я твердо вважаю що краща доля спіткає Україну в ЄС.

    ВідповістиВидалити
  5. йти в Європу?
    тоді нам варто приготувались до того, що педофілія стане легальною, а отже якщо наших дітей згвалтує якийсь виродок, то йому нічого не буде, БО ТО Ж НОРМАЛЬНО, У КОЖНОЇ ЛЮДИНИ СВОЇ ВПОДОБАННЯ. ДАВАЙТЕ БУДЕМО ТОЛЕРАНТНИМИ, МИ Ж В ЄВРОПІ!
    або приготуватися до того, що нашим дітям будуть викладати в школі сексуальне виховання, на яких їм будуть показувати порнографію і вони зможуть отримати на цьому уроці перший статевий досвід.
    і не забувайте про геїв! вони тепер ховатися не будуть, а качатимуть свої права на повну. сексуальні меншини ж.
    ЛАСКАВО ПРОСИМО В ЄВРОПУ!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ну що тут скажеш? Відповім тобі і про тебе словами безсмертного Володимира Семеновича Висоцького: "Нам жаль по-человечески его...". Чомусь ти Влада бачиш все однобоко, я б сказав навіть збочено. Тобі скрізь і у всьому бачиться педофілія, порнографія, сексуальні меншини. Європе - це не лише розкутість, це впершу чергу, європейські цінності життя: високий рівень людських достатків, високі технології, конкурентноспроможна освіта тощо. А твоїх педофілів там теж карає закон. Не бачу нічого поганого у тому, щоб юнаків і юнок школа готувала до сімейного життя (можливо б тобі менше було б розлучень, адже конфетно-букетний період стосунків швидко мина, і корабель кохання розбивається звичайним побутом! Татом і мамою бути теж слід вчити!!!). Можна з меншинами вчинити так, як це зробили деякі європейські країни - стосунки легалізували, але дітей брати на виховання заборонили. Ти мариш Львовом, але це ж і є культурна столиця України, це є справжній куточок Європи в усіх проявах життя. Тобі що не подобається???

      Видалити
  6. Я вважаю, що Україні потрібно вступати до Європейського союзу. По-перше, Єврона надзвичайно розвинена фактично в усих напрямках. Україна дуже важлива частина в світі, Європа ніколи не буде досконала без України. Україна своїми звичаями, мовою більше подібна Європі ніж Євразії. Дуже важливу роль в виборі грає релігія за якою ми більше подібні до Європи. В Європі надзвичайно чудові умови для праці, життя, навчання. Отже, мені здається, що нам варто йти в Європейський союз.

    ВідповістиВидалити
  7. На мою думку, Європейський вибір України є найбільш доречним та вигіднішим.
    1.Все ж таки це географічна близькість між двома цими країнами,Єпропою та Україною. Українці як були,так і будуть європейцями.2.Також на даний момент чимало співпраці українців з іншими європейськими народами. Київська Русь та інші.
    Наша держава підвищуючи життєвий рівень населення України,може заявити про себе як про велику європейську країну. І тоді вступ України до ЄС не буде здаватись незвичайним!

    ВідповістиВидалити
  8. А я вважаю, що Україні не варто всупати ні до жодного з союзів, адже Україна - це чи не єдина держава в світі, яка має великі запаси чорнозему, а також запаси різних ресурсів, які в подальшому допоможуть економічному розвитку держави, адже всі ресурси будуть цінитися тоді коли їх буде нестача і Україна займе вигідне місце на світовому ринку. Отож головне правильно розпоряджатися ресурсами і державними коштами, тоді країна вийде на дуже високий рівень життя і всуп до союзів уже буде не актуальною темою.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Справа в тім, Сергію, що в сучасному глобалізованому світі одинаки не виживають. Одних чорноземів буду мало! А промисловість? У нас не всі копалини є. А енергоносії? Власних не вистачає! Якщо ми самі не виберемо куди йдемо, тоді за нас це зроблять інші...

      Видалити
  9. а й правда, треба прямувати до ЄС, адже там і кращий рівень життя, високоморальне суспільство та лояльні закони. Щодо одностатевих шлюбів. Ми зможемо це врегулювати і заборонити всиновлювання дітей і т.д. Я вважаю, що це є не досить такою вагомою причиною не вступати до Європейського Союзу, адже Росія зі своїм Митним Союзом не дасть таких перспектив. Та й хто відмовиться від безвізового режиму в Європу? Це відкриє кордони і ми зможемо гарно розширити свій кругозір! :)
    я за Європейський Союз!)

    ВідповістиВидалити
  10. ооо це дуже актуальне питання для України. Можна сказати, що воно було підняте, вже після проголошення незалежності нашої держави. Ми стоїмо на роздоріжжі між Європейським та Євразійським союзами. Я вважаю, що не роздумуючи ми маємо обрати Захід!!!! Проблем у країні стане менше, будемо почувати себе більш захищеними, зможемо налагодити систему нашого правління та ще довго можна говорити про плюси ЕС!!
    тому я теж за Європейський союз :)

    ВідповістиВидалити
  11. багато розумних думок вище наведено, але особисто я вважаю, що кращим був би союз з Євразією, оскільки та сама Росія, це потомок великого слов'янського народу. так, Росія вища і часто помітне приниження українського народу з її адресу, і безліч конфліктів історичних, але я таки думаю, щоб краще ми налагодили б дружні зв'язки з нею.
    ЄС це звичайно круто і рівень вищий, але з таким рівнем життя як в нашій державі, нам там робить нічого. влада не може порядок в Україні навести так що вже говорить про вступ в ЄС?

    ВідповістиВидалити
  12. ЄС і тільки ЄС!!! В не далекому минолому наша матінка Україна вже була підпорядкована РФ. Я вважаю, шо то були не найкращі часи для України та нашого народу. Треба шукати нові шляхи, спробувати шось нове, розвиватися. Більшість країн ЄС раніше були однією великою і могутньою державою, яка носила назву Київська Русь! Можливо зараз саме час спробувати ще раз обєднатися і вийти на новий рівень економіки як внутрішньої так і зовнішньої. Також це можливість стати більш освідченою та вихованою нацією і забезпечити себе в майбутньому і своїх дітей(доречі саме чез цей факт дуже багато українців виїжають за кордон у європейські країни). Тож пряма дорога до ЄС. МАЮ МЕТУ, НЕ БАЧУ ПЕРЕШКОД!)

    ВідповістиВидалити
  13. Як на мене, то нам у нашому випадку краще приєднатись до ЄС, так як при ньому у нас покращиться рівень життя ,середня зарплата буде прирівнена до зарплатні в ЄС, тобто ми будемо краще жити. Тим більше, що у нас родючі землі, трудолюбиві люди, які будуть працювати, щоб краще жити. І можливо ми витягнемо Україну з важкого стану, який склався у нас, для цього нам відкриваються усі шляхи.
    Для молоді у ЄС- дешевше навчання та велика перспектива влаштуватись на роботу, також отримувати велику стабільну зарплату, щоб забезпечити собі майбутнє.
    Про це також свідчить , що багато українців залишають свої сім'ї і їдуть на заробітки в країни ЄС,де їх робота оцінюється гідно. Це все також з’явиться і в нас, якщо ми вступимо до ЄС.
    Вступаємо до ЄС!!!

    ВідповістиВидалити
  14. Мене ніколи не покидала думка, що Україна має пов'язати своє теперішнє з СНД, оскільки там є і наше минуле!
    Але, чуючи відгуки громадян, які жили в СРСР, ті часи, які для українців були складними: голод, репресії, мітинги і т.д., мій здоровий глузд перемагає та обирає сучасність, обирає Європу!
    Ми будемо йти нога в ногу з часом, ніколи не поглянемо в своє минуле, хоч і добре його пам'ятатимемо. Україна обрала Європейську інтеграцію не даремно, ще тоді передчувала, що зміни відбудуться!
    Європейський союз - вихід для нашої держави, вона повинна народитися ще раз, і це місце повинно бути в ЄС.

    ВідповістиВидалити
  15. Я цілком погоджуюсь з Владом Березою, Україна більше схожа на Європу ніж на Азію. І цілком може стати її невід'ємною частиною. А наші „дарагіє сосєді” нехай залишаються самі! Тому що як ми бачимо наші стосунки з Росією ні до чого доброго не доведуть! Вони за безцінь користуються нашим флотом, а газ ми в них купуємо не дешево! Вони навіть щоб нам не платити лишні гроші за оренду газових труб пустили їх за межами Укиаїни! Тому мій вибір ЄС!!!! Нам краще буде з Європою.

    ВідповістиВидалити
  16. На мою думку, тут і обирати немає чого - однозначно ЄС. Адже, вступивши до Євразійського Союзу в нашої держави не буде ніякого майбутнього і становище в країні буде ще гіршим ніж є зараз. А от Європа має набагато вищий рівень розвитку практично у всіх напрямках, що забезпечує відповідний рівень життя. Крім того, дієві закони та менталітет народу дає можливість дотримуватись моральних норм. Я переконана, що обравши Захід, проблем в країні стане значно менше, покращиться рівень життя населення за рахунок стабільної економіки та розвитку інфраструктури, що насамперед включає в себе забезпечення робочими місцями та гідну оплату праці. Я за Євросоюз!!!

    ВідповістиВидалити
  17. Я вважаю, що Україна повинна приєднатись до ЄС,тому що з Росією нічого хорошого не вийде. На сьогоднішній стан Європа знаходиться у кращому становищі ніж Росія та Україна. Європа є більш цивілізованою ніж Росія і здатна дати нашій країні кращі перспективи, що дало б нам змогу покращити життя. А якщо ми приєднаємося до Росії то краще нам не стане, а якщо до Європи, то може ми ще й вийдем з такого становища в Україні, яке є на даний момент. Отже, ЄС - це реальний шанс змінити життя на краще.

    ВідповістиВидалити
  18. Якщо подивитися на всі за і проти то і в ЄС є свої недоліки і в Росії.
    Але я вважаю,що нам все таки потрібно приєднатись до ЄС.
    З Росією в нас уже був зв*язок і до чого це призвело,кращим життя для України не стало.
    І знову,як кажуть "наступити на одні і ті ж самі граблі" я не вважаю,що це призведе до більшого розквіту нашої країни.
    Нам потрібно підняти економіку,і саму країну.
    Тому на мою думку краще вступити до ЄС-це все таки щось нове,та й гадаю підніметься наше становище в Україні.

    ВідповістиВидалити
  19. Мій вибір-ЄС і аж ніяк не РФ!
    Якщо порівняти наші з Росією відносини ,то можна побачити , що ми не в захваті один від одного.Ставлення Росії до нас не хороше,аналогічно, як і наше ставлення до них.Минулі зв’язки з РФ не призвели до кращого життя українців,а навпаки.Якщо ми знову приєднаємось до РФ,то на мою думку – покращення піде в іншу сторону.
    Якщо ми приєднаємось до ЄС то ми піднімемось на велииику сходинку вище.ЄС- запорука розквіту та шанс змінити життя українців на краще,адже ЄС дає нам перспективу рухатись вперед!Економіка стане стабільною , дасть розвиток .Й можливо Україна буде розвиненою та наші діти будуть рости ,жити й працювати щасливо на нашій території!

    ВідповістиВидалити
  20. Європейський союз чи Євразійський союз? Де українському народу буде краще? Останнім часом ці питання задає собі кожен українець, якому не байдужа доля країни. Ми розуміємо, що Україна знаходиться в тяжкому економічному та політичному становищі і негайно потрібно робити вибір, який стане переломною ланкою для українського народу. Якщо говорити про те, наскільки гармонічно та у згоді ми живемо, відповідь є однозначною – ми все більше і більше наближаємося до країн третього світу. Тому нагальною проблемою України та українства у цілому є переламати цю тривожну тенденцію.
    Якщо розглянути всі за і проти то і в ЄС є свої недоліки і в Євразійському союзі. Але моя прихильність на боці ЄС, тому що в України був зв"язок з Росією і нічого хорошого з цього не вийшло, а союз з Європою - це вихід на більш вищий, кращий рівень життя та розвитку. Європейський вибір України буде найбільш доречним та вигіднішим. Єврона надзвичайно розвинена фактично в усих напрямках, але вона ніколи не буде досконала без України.Я переконана, що обравши Захід, проблем в країні стане значно менше, покращиться рівень життя населення за рахунок стабільної економіки та розвитку інфраструктури, що насамперед включає в себе забезпечення робочими місцями та гідну оплату праці. Але не варто зводити її лише до економічних показників. Вступ до ЄС надзвичайно важлива з точки зору тих змін, що вона несе в соціальну, гуманітарну та правову політику держави. Верховенство права, справедливе судочинство, економічна конкуренція, забезпечення свобод громадян. Крім того, дієві закони та менталітет народу дає можливість дотримуватись моральних норм.Сьогодні суспільство налаштоване до вступу в ЄС. Але тут уже потрібна політична воля. І чомусь наша влада не хоче цього розуміти і шукає вигідні для себе шляхи.
    Отже, ЄС - це реальний шанс змінити життя на краще, як свое так і наступних поколінь.Сподіваюся на те, на що завжди сподіваюся...переможе здоровий глузд і наш вистражданий народ заживе по-європейському! Він насправді того вартий!

    ВідповістиВидалити
  21. Крістіна Мурза
    Я вважаю, що Україна повинна приєднатись до ЄС. На сьогоднішній день Європа знаходиться в кращому становищі ніж Росія. Європа є більш цивілізованою і здатна дати нашій країні кращі перспективи, що дало б нам змогу покращити життя. Тому Росія не зможе вивести Україну з цього становища в якому ми нажаль українці "застрягли ". Партнерство України з Росією до хорошого не призведе (прикладом цього є СРСР). Адже вона завжди в стосунках з нами шукає тільки вигоду,так було завжди так і буде на далі, її мета проста - мати над нами владу. Ми як були "рабами " для "царської Росії " так і залишимось. Щоб це знову не сталось ми повинні рухатись вперед до найкращого. Тому я підтримую тільки ЄС і не інакше, подивимось чи прислухається наша " ВЕЛЬМИ ШАНОВНА ВЛАДА " до простого населення яке потребує негайних змін.
    це моя особиста думка) дякую.

    ВідповістиВидалити
  22. Я погоджуюсь з тим,що нам потрібно приєднатись до ЄС. Як на мене нам там буде набагато краще. В ЄС є багато плюсів:
    1.ми матимемо правоохоронців, які б із повагою ставилися до громадян
    2.ми матимемо країну, в якій хабар буде перепусткою лише до в'язниці, а не до високої посади
    3.де дороги будують не для постійних ремонтів, а для авто
    4.де бізнес регульований ринком, а не владою.
    І взагалі це дуже круто коли призидент країни їде на роботу на велосипеді,як звичайна людина,а не з мигалками,що всі повині його пропускати навіть швидка допомога.Зарплати низькі і пенсія теж. Молоді таланти не ціняться. За навчання ми повині платити і це сприймалося б набагато краще якби воно було не таке дороге. Після вузу немає де працювати . Людям набридно так жити. Наприклад я хочу кращого.
    Я проти однополих шлюбів. Але й жити хочеться краще...це моя думка

    ВідповістиВидалити
  23. На мою думку нам потрібно бути з Європою. Адже Європа це наше майбутннє!
    нам звичайно до життя Європи ще дуже далеко, але я думаю що наша держава повинна робити все для того щоб бути з ЄС. На мою думку україна може стати маленькою частинкою Європи. В Європі нас чекають закони дл всіх, вже не буде такого, що якщо ти син якогось депутата або мера то значить тобі все можна. Зараз в Україні для таких "мажорів" ЗАКОНІВ ВЗАГАЛІ НЕ ІСНУЄ! Вони вбивають, грабують, проявляють насильницьке ставлення до будь кого! Але на даний час я не пам*ятаю таких випадків щоб вони несли покарання за свої вчинки! Нам звичайно буде важко "підлаштуватися" під Європу але думаю ми зможемо це зробить! І вже через років 10-15 наше життя зміниться в кращу сторону! Мій вибір звичайно ЄВРОПА!!!

    ВідповістиВидалити
  24. Моя думка за те щоб бути з ЄС приємлива * Я з малку завжди порівнював нашу країну з іншими . В мене виникала заздрість тому , що наша країна казалась мені пустою , а інші давали можливість замріятись ) Читаючи коментарії одногодок і однокласників наприклад (Владиславка Миколаївна )так як і ( Жені Кравчинка ) я розумію , що в ЄС є мінуси ,але всі плюси які воно нам дасть покриє їх принаймні я сподіваюсь . Я хотів би побувать в ЄС .

    ВідповістиВидалити
  25. Європейський союз чи Євразійський союз? Візьмемо до уваги ЄС, що ми маємо: 28 країн, більше 500 000 000 населення, процвітання промисловості, гарні дороги, не такі як у нас, чисті узбіччя, чисті міста, не допускають до керування країнами лиць з судимістю, гарантоване дотримання прав людини, соціальний захист людини, безкоштовна освіта, страхова медицина, країни ЄС більш цивилізовані ніж у Євразійському союзі, мають високу культуру, добре розвинута соціальна сфера, більш розвинена наука й медицина. Тепер пропуную розглянути Євразійський союз: 3 країни, процвітає корупція, алкоголізм, існує диктатура, погані дороги, засмічене навколишнє середовище, засмічене узбіччя, засмічені річки, озера, ставки, занепад промисловості, сільського господарства. Тож зробимо висновок, що Європейський союз ніж Євразійський союз. Lost of love Vitaliy.

    ВідповістиВидалити
  26. На мою думку, нам потрібно приєднатися до Європейського Союзу.Європа є більш
    цивілізована і більш розвинута країна, з нею нам стане краще житти.Якщо Україна вступить у ЄС то піднімиться на новий рівень розвитку.Будемо надіяться , що українському народові буде легше жити , процвітатиме промисловість ,появляться робочі місця .Майже всі люди хочуть щоб Україна стала частинкою Європи,адже це краще чим Євразійський Союз.Тому я підтримую вступ до ЄС.

    ВідповістиВидалити
  27. На мою думку, ми маємо увійти до Європейського союзу. Досить цих принижень з боку Євразійського союзу, ми вже вступали в РС, треба попробувати щось нове. Звичайно і в Європейському союзі є свої мінуси, але ми повинні з ними погодитися заради кращого життя. В Євро-союзі ми підвищимо рівень нашого суспільства: з"явиться першокласна медична допомога, а також зменшиться безробіття та підвищаться заплати і т. д.

    ВідповістиВидалити
  28. Я вважаю,що в ЄС.Бо Україна частина Європи і українцям притамані європейські цінності. Я хочу,щоб в Україні дотримувалися прав людини, щоб не було вибіркового правосуддя,щоб була політична стабільність,було соціальне благополуччя.
    Отже,якщо Україна ввійде до Європейського Союзу,то для неї відкриється безліч нових можливостей і наше життя значно покращиться.

    ВідповістиВидалити